От х:

Днес в x:

Електрическият Opel Ampera-e с пробег 500 км (видео)

По врене на голямото автомобилно изложение в Париж Opel демонстрира изцяло електрическия двигател Ampera-e, първата информация за който се появи в началото на тази година.

Ampera-e е хетчбек с пет врати, оборудван само с един електродвигател с мощност 204 конски сили (150 киловата) и въртящ момент 360 нютон метра.

Ускорението от 0 до 50 километра в час става за 3,2 секунди, а от 0 до 100 километра в час - за около 7 секунди. Opel подчерта, че при движение със скорост 80 километра в час, ускорението до скорост 120 километра в час става за 4,5 секунди, което е удобно при изпреварващи маневри. Максималната скорост на новия електромобил е ограничена до 150 километра в час. Предвиден е икономичен режим за шофиране.

Електромобилът е оборудван с блок от литий-йонни акумулаторни батерии с капацитет 60 KWh. Блокът е поставен на дъното на купето и по този начин е останало място за пътници и за багаж.

Според европейския стандарт NEDC (New European Driving Cycle), пробегът с едно зареждане на акумулаторните батерии е 500 километра. В реални условия пробегът е не по-малко от 400 километра.

Продажбите на електромобила Opel Ampera-e започват през 2017 година. Гаранцията на акумулаторния блок е 160 000 километра пробег.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини