От х:

Днес в x:

Мая Манолова скочи на Конституционния съд: Узакониха ограбването на хората

С решението си Конституционният съд узакони ограбването на хората от монополистите. Така коментира омбудсманът Мая Манолова решението на КС, който отказа да обяви за противоконституционно начисляването на юрисконсултски хонорари по дела срещу длъжници.

Мая Манолова бе днес в Хасково за участие в конференцията “Защита на правата на длъжниците”, която се проведе в областната администирация. Пред журналисти преди началото на форума тя заяви, че е приела много тежко решението на КС. Тя отказа да коментира скандала от тази сутрин, че решението на КС е било написано в Министерския съвет върху бланка на ГЕРБ. Но коментира по същество решението, което според нея е несправедливо и в ущърб на хората.

По-късно на конференцията тя допълни по темата, че през последната година лавинообразно са се увеличили жалбите на хората от монополистите, включително от набъбването на задълженията им заради хонорарите, начислявани от тях. Така за задължение от 200 лева към Топлофикация например, монополистът си начислява на различните етапи от производството на няколко пъти юрисконсултски хонорари по 300 лв., което заедно с останалите такси увеличава сумата до над 1500 - 1600 лв. “Това са паразитни разходи”, заяви омбудсманът.

“При мен непрекъснато идват хора и споделят болките си. Става дума за съсипани съдби, разбити семейства, продадени на безценица имоти, блокиране на сметки. Вчера при мен дойде жена от Мадан, която показа документи, от които се вижда, че триетажна къща с 3 дка двор и гараж е била продадена за 18 хил. лв. Къщата й е продадена на безценица, жената остава на улицата и на всичкото отгоре продължава да е длъжник, защото тези 18 хил. не покриват дълга й”.

Мая Манолова заяви още, че по нейна информация към момента има висящи изпълнителни дела за 2 млрд. лв. в канторите на частните съдебни изпълнители. “Три пъти са нараснали жалбите за последната година”, допълни Манолова.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    11
    111
    30 -4
    17:30, 30 сеп 2016
    Ами след като решението на КС е написано върху бланка на ГЕРБ, и явно излиза, че те са казали какво ще е решението, тия около нея гербажийчета какво правят там, а не се скрият в миша дупка?
  • 2
    За
    запознат л
    4 -12
    20:42, 30 сеп 2016
    Правите предизборна агитация а да се обърса по Бо... Виж коментара
  • 3
    12
    123
    7 -11
    21:00, 30 сеп 2016
    Майчето взе да се изживява като Робин Худ...:))) Виж коментара
  • 4
    За
    запознат л
    6 -16
    21:22, 30 сеп 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
    Ев
    Евертъна
    3 -3
    00:14, 1 окт 2016
    Майче, защо беше счетоводителката, на БРАТЯ ГАЛЕВИ?
    Тенкс
    Спас Русев съм от Лондон?

    Чиърс

    Братя Галеви, БившитеБАРЕТИ!

    Тенкс

  • 6
    Ев
    Евертъна
    2 -4
    00:40, 1 окт 2016
    Ако някой ми каже гяур, ще го обеся на пъпната си връв, да го знае проститутката мая манолова!
    И бойко борисов също!
    Комунисти от раз, служещи на масква!
    Къде е бокова, баща й уби толкова българи1?
    Наздраве от лондон
  • 7
    Ев
    Евертъна
    2 -2
    01:01, 1 окт 2016
    Закона, не важи ли, като тая счетоводителка, омъжена за бившия Ангел Найденов
    Бая от Димитровград?
    Явно бая любов, ще да е била!
    Какво направи Майчето или Ангел Найденов, за старата ми леля, която бе изментина в Димитровград от телефона плати на измамници пари, които и бяха подготвени за ОПЕРАЦИЯ на ОЧИТЕ!

    Въпреки това едва креташе и достигна до Хасково при смъртта на сестра си едва ходеща, за да я ПОГРЕБЕ, с едно бастунче до Първи май 16 - аз спах в апартамента, на майка и татко на .... хванах самолета от Лондон и посрещнах леля си от Димитровград!
    Леля Кера, стара Тополовградска тракийка, не бях спал 72 часа знаех, че МАЙКА МИ Е МЪРТВА!
    ТЕЖКО БЕШЕ, аз знаех от много отпреди, ТОВА БЕШЕ ИЗПОВЕД, майка ми ме чакаше да ме види, от 5 години в България, никой не ме бе виждал!
    Антигона ме дочака, майка ми!
    Аз виждах всичко.....дано да не обърках Криминална полиция!
    На 24-ти февруари, аз излетях от ЛОНДОН, на 25-ти февруари, аз бях в София, казах на шефовете си - само една дума - ФАКОФ!
    ТЕЖКО МИ Е ЦЯЛА ГОДИНА

    Наздраве от Лондон
  • 8
    Ев
    Евертъна
    2 0
    01:30, 1 окт 2016
    Когато, аз приказвам това означава, че аз не се страхувам от НИКОЙ в Хасково, в България и в СВЕТА!
    Искам да го знаете всичките, мишки и мишоци винаги ще има, като Белия, Кънчо Маймуната или Митко Очичките!
    Хасково се пази от БАРЕТИ, КОИТО СА БЪЛГАРИ!
    Наздраве
  • 9
    Ва
    Васко
    4 -2
    01:40, 1 окт 2016
    Човек, пий си хапчетата редовно!
  • 10
    Къ
    Къде
    14 -1
    07:48, 1 окт 2016
    Къде отиде коментара за оная простата селянка превозвачка! Не може да носи на истина ли госпожата. Кога насмогна да се обиди, че и да се обади. По горе са казани къде по неприлични неща за "лични" хора, но коментарите си стоят. Обаче на таксиджийката далаверите не бива да се разпространяват! Нал така!
  • 11
    77
    777
    13 -1
    08:29, 1 окт 2016
    Истината е, че този град е разграбен и разделен на няколко фамилии - едната от тях е заграбила всички паркинги в града. На т.н.търг се яви само тази фирма и получи всичко на безценица за 10 години напред. Айде ако обича тая същата нагла злобарка да не тупа в гърдите колко спазвала закона и колко била праведна, защото кирливите й ризи са много. Материал има за години напред! Пък и тя продължава да бълва простотии и извършва незаконни неща!
  • 12
    Ев
    Евертъна
    1 0
    09:51, 1 окт 2016
    Само школата на Хасково!
    Искам да арестувам заедно с Тошко Тодоров и баретите, някои корумпирани ЧЕНГЕТА, от Българската граница!
    Наздраве
  • 13
    Ев
    Евертъна
    1 0
    09:57, 1 окт 2016
    Мразя исляма и джихадистите, закона в българия, е никой!
    Затова, на Кенана съм си заровил пушката помпа, когато идвам в Хасково, аз доверие, на никой нямам!
    Мразя исляма!

    Чиърс
  • 14
    Ре
    Рейтинг
    13 -1
    10:04, 1 окт 2016
    Хасково нет - рейтинга ви нещо не е верен. Защо махате статии от най коментирани и ги заменяте с други! Нали това трябва да се види - най четоното и най коментираното!
  • 15
    По
    Понеже
    7 -1
    20:38, 1 окт 2016
    Понеже на оная бакшишка ще и е тъжно да не може да види всичките коментари специална информация - директорка не се става само с една точка отгоре. За този пост трябват познания, умния и култура, които на тази личност и липсват напълно. Освен да злобее друго не умее - колкото и мръсотии да прави и да унижава и да мачка - толкова повече тази злоба ще се връща при нея. Изливането на толкова злоба и интриги само показва безсилието й. Не може да се хареса на всички, независимо дали насила ще закара хората на обучение или на празненство, независимо дали ще се усмихват на плоските и приказки, на неискрените и поздрави и ще и правят комплименти с половин уста - тази си остава най-мразената директорка в града. Защото превърна всяко положително нещо, което доставяше удоволствие на колектива в задължително, в организирано, в разчетено, в дирижирано и защото задължително до всеки двама говорящи има трети който е нейните очи и уши! Всичко се снася, донася на тираничната директорка. Пък тя после като се събере с кликата си почва да слослови срещу този и онзи и си нарочват кого да изгони от работа, кого да тормози, с кого да се забавляват, на кой гръб да си изнасят основното, кого да смачкат! ЗАБРАВИХА ТЕЗИ ЗЛОБАРКИ , ЧЕ НЯМА НЕНАКАЗАНО ЗЛО! Не се усетиха че живота вече ги наказва с грижи и болки, които ще нарастват колкото те го причиняват на околните!
  • 16
    Го
    гост
    4 0
    10:01, 2 окт 2016
    Сещам се коя е тази директорка. Мога да ви кажа, че и преди е имала проблеми със служители във фирмата си, респективно с инспекцията по труда. Обикновено в повечето случаи ако работник се оплаче, нещата се развиват в негова полза. И един съвет - с писане нищо няма да промените. Запишете я тая какви ги говори и какво прави. Дори да е оборимо доказателство в съда, качете я в нета да я гледа цяла България какво прасе е и как се държи. Нека да я заболи от мръсотиите, които твори, пък може е да се поспре. Поне за известно време - то личност като нейната трудно се превъзпитава на нормални норми и морал!
  • 17
    Iu
    iuriourepo
    3 0
    12:14, 2 окт 2016
    Да беше само тя, ама тази амбициозна селянка напълни училището със себеподобни - арогантни, некадърни, първо викат после мислят и преценят! Мазни и хлъзгави като змии пред тебе, пък зад гърба ти не спират да злословят. Затова и по подобен начин ще се гледат описани в интернет пространството. Всеки се учи на занаят и хваща чалъма на една работа, обаче лошотията, подливането на вода и ощетяването на другите води до по сериозни мерки. Никой не е напоклатим на поста си, особено когато със проблемите се ангажират много институции - тогава обикновено директорката си отива!
Последни новини