От х:

Днес в x:

Задържаният за тероризъм гледал ислямистки екзекуции, остава в ареста

Изображение 1 от 3

    18-годишният френски гражданин Клемент Мишел, който беше задържан на Капитан Андреево при излизане от страната, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Красимир Димитров от Хасковския окръжен съд.

    Мишел беше закопчан на пункта заради Европейска заповед за арест, свързана с тероризъм. В тази връзка прокурорът по делото Николай Гугушев пледира Клемент Мишел да остане за постоянно в ареста, тъй като има реална опасност да се укрие. От заповедта за задържане става ясно, че младият мъж е бил арестуван във Франция заради странното си поведение. Преди това се срещнал с момиче в джамия в родния си град, бил облечен с джелаба. Според разследващите при задържането му във Франция той признал, че гледал информационни сайтове, свързани с терористични актове – разстрел и обезглавяване. Заради това разследващите му наложили да се подписва ежедневно в полицейския участък, но той нарушил това, заради което му е издадена Европейска заповед за арест.

    Служебният му защитник Веско Георгиев беше категоричен, че няма основание на клиента му да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, тъй като деянието на Мишел може да е наказуемо по френските закони, но не и по нашите. Той подчерта, че няма и образувано досъдебно производство срещу клиента му. „Ако погледнете детските анимационни филми, като изключим Мечо Пух, ще видите видите, че всички са изпълнени с насилие и убийства“, каза адвокатът и допълни, че не е престъпление да се гледат сайтове.

    „Не искам да бъда съден във Франция, искам да бъда съден тук. Веднага искам да замина за Турция“, каза Клемент Мишел в дадената му възможност за последна дума.

    Съдът обаче прие доводите на държавното обвинение, че задържаният може да се укрие и го остави за постоянно в ареста. Решението на хасковския съд подлежи на обжалване пред Апелативни в Пловдив на 6 октомври.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ев
      Евертъна
      1 0
      00:12, 1 окт 2016
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Da
      danakoplatec
      2 0
      14:06, 1 окт 2016
      веско георгиев в една килия с джихадиста щом се продава за жьлти стотинки
    Последни новини