От х:

Днес в x:

Медали от САЩ за шампионите в борческия турнир „6-те великденски ангела“

Международният турнир по борба под името „6-те великденски ангела” започва тази неделя в Симеоновград. Състезанието, което от 3 г. носи това име, е в памет на загиналите деца в жестоката катастрофа на Възкресение. Ще се отбележат и 103 г. от разорението на тракийските българи в Одринска и Беломорска Тракия. Изявата е и част от панаира на Симеоновград. За повода в центъра на града ще бъде поставен тепих, като в 10 часа на 2 октомври започва тегленето на жребия и кантар.

За състезанието са поканени клубове от България, Турция и Гърция. Те ще бъдат разпределени в 12 категории. За победителите е предвиден солиден награден фонд. Един от трофеите ще е 200-килограмово теле. Първенците в отделните категории ще получат медали и купи, изработени в САЩ със съдействието на заслужилия майстор на спорта Биньо Чифудов. Най-добрият борец на турнира, който ще бъде избран от съдийския състав, ще получи златен пояс от Америка.

През уикенда се очаква да пристигнат редица знаменитости в родната борба – Александър Томов, Господин Вълчев, Господин Петров, възпитаничките на димитровградския клуб по борба „Еньо Вълчев“ - Джанан и Елис Манолови. Поканен е и министърът на спорта Красен Кралев.

Турнирът се организира от местния клуб по борба „Вълко Костов, община Симеоновград, Тракойското дружество в града „Георги Конгалов“ с подкрепата на Българската федерация по борба.

Ива Иванова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини