От х:

Днес в x:

Веселят с Чудомир старците в Кенана за празника им

    Драматизация на разказа “Убийство” на Чудомир в изпълнение на Дора Чурова развесели старците в Кенана на днешното тържество по повод 1 октомври, световен ден на върастните хора. Нашенската история за бабата, която проклина кучето си, задето краде яйцата от полога и кара съседа Дечо да го убие, а после кълне комшията, че е затрил нейния скъп Шаро, развесели старците, насядали в полукръг пред импровизираната сцена в двора на Старческия дом. Изпълненията на Духовия оркестър допълнително внесоха празнична атмосфера.

    Тържеството на възрастните хора бе уважено от кмета Добри Беливанов, който им пожела да прекарат щастливо “златната есен на живота си”. Градоначалникът ги увери, че общината ще продължи да полага грижи за тях.

    От Дома бяха приготвили подаръци – снимки от паметни събития през годината, а възрастните хора с умиление разглеждаха фотосите и си припомняха как и кога са били снимани. Почерпиха ги и със сладкиши.

    83-годишният Христо Владов пък се възползва от присъствието на градоначалника, за да му се оплаче от бездомни кучета, които скитат в района на Старческия дом. Кметът обеща да вземе мерки животните да не притесняват възрастните хора при разходките им в двора.

    150 са настанените в Старческия дом в Кенана, 60 са лежащо болните, някои от които не успяха да присъстват на тържеството. Други пък бяха изкарани от сградата с инвалидни колички, за да се насладят на празничната програма, както и на хубавото време в края на септември.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ве
      веселушко
      5 0
      14:52, 30 сеп 2016
      Кръшков само те си знаят колко им е весело Милиарди дава правителството на Али Баба и 40 разбойника но пенсиите им никой не увеличава а именно тези хора посториха социалистическа България която в момента разграбват
    Последни новини