От х:

Днес в x:

Първокласници от „Смирненски“ се клеха като мускетари

    Първокласниците на ОУ „Христо Смирненски“ се клеха като мускетари, но вместо с шпаги, те се врекоха пред големи моливи. Всички малчугани обещаха да учат и пишат своите домашни. Тържествено се заклеха да уважават и ценят своите родители, съученици и другарчета, както и да пазят училището чисто. За да гарантират обещанията на малчуганите, отговорници от всички паралелки положиха и пръстови отпечатъци на специално изработено платно. Освен това всеки един от тях се докосна до големи моливи, наподобяващо мускетарска клетва. С това всички първолаци бяха титулувани в званието „ученик“. „Не забравяйте какво сте обещали“, каза директорът на школото Венко Точевски и поздрави децата.

    Обетът на първокласниците беше част от патронния празник на „Христо Смирненски“, който стартира тази сутрин във физкултурния салон на училището. Като на всеки празник без музика и танци не минава. Вокалната група в училището поздрави най-малките ученици, които танцуваха с високо вдигнати ръце и усмивки на лицата.

    „Това е една наша традиция от 5 г., която е взаимствана от полско училище. Идеята е децата още повече да се привържат към училището и да бъдат по-всеотдайни“, каза Венко Точевски.

    По-късно през деня по повод патронния празник на школото са предвидени спортни изяви, посещения в библиотеката и читалище „Заря“, както и различни занимания на „Кенана“ и „Ямача“.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      7 -7
      14:42, 30 сеп 2016
      Ивче,има ли разлика между КЛЕТВА и ОБЕЩАНИЕ ?
      Ако беше дала и ти обещание някога,нямаше да се излагаш сега!
      Това е то!
    • 2
      29
      2901
      5 -1
      23:31, 30 сеп 2016
      Защо пък точно като мускетари,но нали трябва точно да го изкопираме,нищо че е кичозно и подражателско.Така ли няма нещо българско,в което да се закълнат,ами като мускетари, пошло е
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      2 -3
      08:13, 1 окт 2016
      Няма лошо.Нека има обещание. Точевски много правилно е написал "Обещание".
      Но нискочелите журналя опорочават всичко.Но така е по тия ширини.
    • 4
      Ti
      titi
      1 -1
      21:14, 1 окт 2016
      Браво, мастикаджия ТИ спечели БИТКАТА,супер си.УСПЯ да се държиш като истински мъж,и казваш истината в очите-СУПЕР СИ.Сега честито вече си посветен в делото и нека всички чуят твоят глас...............ДА ЖИВЕЕ ,да живее ура................ЗА ВЕЛИКИЯТ ИМПЕРАТОР.
    • 5
      Ti
      titi
      1 0
      22:34, 1 окт 2016
      "истината"
    Последни новини