От х:

Днес в x:

Частен ВУЗ пусна по-евтин семестър за студенти от Хасково

Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив пусна бакалавърските си програми на преференциални цени само за студентите от Хасковски регион.

Пловдивският ВУЗ е сред трите учебни заведение в страната, в който се изучава специалността „Национална сигурност“.

Все повече интерес има към това професионално направление, доминиращата част от студентите ни се обучават в него, посочи помощник- ректорът главен асистент Асен Петров.

По-ниската такса, която ще важи за 8-те семестъра на 4-годишното бакалавърско обучение, е част от социалната програма, който развива учебното заведение. Решението е с цел да се даде възможност за повишаването на образователния ценз и на младите хора от по-бедните региони на страната.

Намаляването на семестриалната такса ще е с 1/3 и от 900 лв, за студентите от Хасково пада на 600 лева, обясни Христо Чаушев от Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив. Той уточни, че кандидатстването, което става с оценка от положен зрелостен изпит или чрез решаването на тест, продължава непосредствено до началото на учелната година, което ще е на 8-ми октовмври.

 Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    M,
    m,rsje.
    28 0
    13:25, 29 сеп 2016
    Кви са тия измисляци?
  • 2
    Ка
    Каунь
    16 0
    18:45, 29 сеп 2016
    Този тип "учебни заведение", които приемат грамотни и неграмотни, като единственото условие за прием, е само да присъстваш физически на изпита, трябва да се закрият !
  • 3
    Мо
    мон дьо
    9 0
    20:03, 29 сеп 2016
    Трябва да се закрият казваш ----ама няма кой да ги закрие щото те са се ИЗКИХАЛИ на правилното място
  • 4
    Ма
    мастикаджия
    9 -2
    20:51, 29 сеп 2016
    Абе съграждани мили,това е ВУЗ за тъпи ГЕРБаджии. Дето не ги бива за нищо.
    Да станат вишисти като едното нищо и да ни управляват.
  • 5
    АТ
    А тъпите
    9 -1
    21:24, 29 сеп 2016
    А тъпите директорки бостанджийки, кога ще ги разкарате. И оная доста е кихнала където трябва, ама акъл няма където трябва. То от кратуна кви тикви, кауне и карпузи да очакваш. А за акъл да не говорим.
  • 6
    Оо
    ооооо
    4 -1
    21:37, 29 сеп 2016
    Къде е жената на губернатара да питам! Как не работи пък получава заплата! Оная пепелянка и без това нарушава кодекса и дълго няма да е директорка, но поне да не облагодетелства дружките си толкова безочливо! На тая голям купон и се върти, само да си получи призовките!
Последни новини