От х:

Днес в x:

Наемат 102-ма души по програма за близо 240 000 лева

Изображение 1 от 2

    102 души ще бъдат наети на работа по програма за заетост и обучение, по която бяха отпуснати 231 907 лева за Хасковска област с решение на Министерски съвет. Разпределението по общини на средствата и броя на хората, които предстои да бъдат наети, направиха на нарочно заседание днес членове на Комисията към Областния съвет за развитие с председател Георги Георгиев.

    Най-голяма сума – 26 266 лева ще получи община Харманли, където ще бъдат наети 10 човека на пълен работен ден и един на половин работен. Следваща в списъка е община Димитровград с 23 593, където ще бъдат наети 3-ма души на 8 часа и други 13 души – на 4 часа. Толкова горе-долу ще отидат и при община Тополовград – 23 560 лева, където ще бъдат наети 9 човека на пълен работен ден и един на непълен. Община Хасково е следващата с 22 270 лева, където ще бъдат наети 8 души на пълен работен ден и един на непълен. Община Симеоновград получава 19 964 лева, Областна администрация Хасково – 19 392 лева, община Стамболово – 18 600 лева, община Свиленград – 17 467 лева, община Маджарово – 17 258 лева, община Любимец – 16 179 лева, община Минерални бани – 14 881 лева и най-малко ще вземе община Ивайловград – 12 477 лева.

    Областна програма за заетост и обучение е изготвена на база предложения на всичките 11 общини от региона. Целта на програмата е разкриване на работни места за безработни лица от целеви групи и повишаване на заетостта, с оглед намаляване на безработицата, обясни Георги Георгиев, който е и директор на дирекция АКРРДС /Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост/.

    Отпуснатите от правителството средства ще бъдат разпределени между общините и ще осигурят работни места за период от 5 месеца – от 1 ноември тази година до края на март следващата. Работниците ще бъдат наети за поддръжка на имоти държавна и общинска собственост, охрана на имот държавна собственост, транспортно обслужване, почистване, озеленяване и други. 82-ма от всички наети ще бъдат на пълен работен ден, а останалите 20 – на непълен.

    Разпределението на средствата и броя на лицата, които предстои да бъдат наети, беше прието на днешното заседание единодушно. Предстои списъкът да бъде утвърден от Министерски съвет.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини