От х:

Днес в x:

BlackBerry спират да произвеждат смартфони и ще разработват само софтуер

Преди няколко години BlackBerry бяха един от най-предпочитаните производители на смартфони в индустрията. Постепенно, обаче ситуацията се промени драстично с навлизането на популярните устройства с iOS и Android. Канадският производител скоро представи втория си смартфон с платформата на Google, който се казва BlackBerry DTEK50. Това, обаче не промени факта, че BlackBerry от известно време изпитва сериозни проблеми в тази пазарна ниша. 

Kомпанията сега публикуваха финансовите резултати за последното тримесечие. Успоредно с бизнес данните от BlackBerry обявиха, че планират за в бъдеще да се фокусират изцяло върху разработването на софтуер, предаде TheVerge. Шефът на компанията, Джон Чен уточни, че компанията планира да сложи край на всички вътрешни проекти свързани с хардуерни устройства. Aко BlackBerry решат да представят нов смартфон и ще възложат поръчките производството му на нейните партньори в индустрията. 

Последните данни на анализатори от Gartner показват, че пазарния дял на компанията е под 0.1%. През последното тримесечие тя е продала малко над 400 хил. смартфона. Последният представен модел на канадския бранд е BlackBerry Priv и разполага с класическата QWERTY клавиатура. Приходите от продажбата на софтуерни продукти продължават да се увеличават и през последното тримесечие. Именно това е причината BlackBerry да вземат решението да се превърнат за в бъдеще в софтуерна компания.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини