От х:

Днес в x:

Хасково джаз. Ден четвърти

    Много почитатели на Акустично джаз трио от Димитровград аплодираха тях и приятелите им, които свириха в градината на Градската галерия “Ат.Шаренков“ в третия ден на Хасково джаз.

    Музикантите Димитър Русев, Митя Йорданов, Петър Ганев и вокалистката Мария Арнаудова, подкрепени от контрабасиста Христо Минчев от Пловдив, саксофониста Милен Стойчев и певицата от Стара Загора Надя Тончева, направиха двучасово изпълнение, посветено на 30-ата годишнина от създаването на триото.

    По-късно в клуб „Ралица“ кратко бутиково изпълнение направи пианистът Дейвид Сикс. Австрийският пианист и композитор ще свири тази вечер на сцената на театър „Ив.Димов“.

    Изпълненията, които започват в 18 часа откриват музикантите от Wp trio от Полша, които гостуват със спонсорството на Полския институт в София.

    Пианистът от триото Вавжинец Прасек е и композитор. Писал е музика за документални филми и телевизионни програми, създава музикален фон за модни дефилета, автор е на аранжименти за различни музикални формации.

    Пьотр Родович е джазов контрабасист, композитор, аранжор и педагог. По време на следването си в САЩ работи с много музиканти, сред които е Джошуа Редман. Консултант и експерт на Министерството на културата и изкуството по въпросите на преподаването на джаз.

    Гжегож Гжиб свири на ударни основно като сесиен музикант. Известен е със сътрудничеството си с много полски и чужди джаз музиканти.

    В същата вечер ще звучат и изпълненията на новия проект на пианиста Мирослав Турийски, китариста Николай Карагеоргиев и барабаниста Христо Йоцов, които излизат като Next Step Trio. Те изпълняват основно оригинална музика, композирана от тримата.

    22 е началният час на джем сешън в Клуб Младежки, който започва със Стоил Иванов квартет:Стоил Иванов -ударни, Владимир Михайлов-контрабас, Михаил Дончев-пиано и Георги Стойков-тромпет.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини