От х:

Днес в x:

Осъдиха ефективно двама рецидивисти за шофиране без книжка

Двама рецидивисти бяха осъдени от Районния съд в Свиленград днес на по 8 месеца затвор ефективно за шофиране без книжка. За присъдата съобщават от държавното обвинение.

Ангел Иванов – Бореца, на 29 години, и Лилян Гудев, на 33, са били спипани да шофират без книжка в землището на с. Райкова Могила на 25 септември. Бореца бил зад волана на БВМ, а Гудев управлявал Мерцедес.

Бореца е неправоспособен шофьор, но въпреки това няколко пъти е бил хващан да управлява МПС. Той е осъждан 11 пъти, като пет от присъдите са за шофиране без книжка, а останалите за кражби и контрабанда на стоки, уточняват от прокуратурата. Освен 8-те месеца решетки ще трябва да плати и глоба от 400 лева. Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и адвоката на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Свиленград, и е окончателна.

Лилян Гудев също е шофирал Мерцедеса без книжка, като вече бил осъждан за същото. Той има зад гърба си общо 9 присъди, освен за шофиране без книжка е бил наказван и за наркотици и каналджийство. Излязъл е от затвора на 8 април 2016 г. Неговата присъда също е след споразумение с прокуратурата, одобрено от Районен съд Свиленград и е окончателна.

Двамата са заподозрени за извършване на още много други кражби, поясниха запознати от МВР Хасково.

Районен съд Свиленград е взел спрямо тях мярка за неотклонение „задържане под стража“, което следва да бъде изпълнено незабавно.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    До
    ДОО
    5 -1
    09:24, 29 сеп 2016
    Спираш на светофара - от ляво изрод който форсира да е първи , от дясно тъпак без книжка , отзад пиян прошляк .........а отпред ........свети червено ?! В каква държава живеем ?!Какви закони имаме ?! И как ги прилагат ?!.....а аз бачкам като луд и им плащам заплати на всички тия ???!!!
  • 2
    00
    000
    0 0
    10:49, 29 сеп 2016
    В Горски извор, също карат без книжки и с много висока скорост !
  • 3
    Бр
    Браво
    1 -1
    13:23, 29 сеп 2016
    на съдията които е дал присъдите.
Последни новини