От х:

Днес в x:

Пламна вилната зона в Орфей, пожарната едва се добра до огъня

    Пожар във вилната зона “Орфей 3” избухна днес около 14 часа. Пламнал е запуснат терен, избуял със сухи треви и бурени. Съседните вили също бяха застрашени, огънят дори захапа двора на съсед.

    Сигнал до огнеборците подал Дяко Дончев, чиято вила пък е от другата страна на пламналия двор. Пламъците обаче се насочили застрашително и към неговия имот и той грабнал кофата. Пуснал и маркуча да полива синора.

    Пожарната се добра до мястото инцидента през квартал Орфей. Навлизайки във вилната зона обаче огнеборците спираха минута по минута, за да повдигат надвиснали клони или килнати над пътя циментови колове, които препречват и без това тесния сокак между дворовете.

    Автомобилът на пожарната така и не стигна до самия пожар, а спря до отбивката на двайсетина метра. Огнеборците нарамиха помпите и хукнаха към мястото.

    “Пламна от ъгъла на празното място. Виждате какво е, цялото тревясяло и запуснато. И сухо като барут. Вчера пламна на същото място, но успях да го загася сам, видях го навреме”, обясни Дяко Дончев. Той допълни, че навременното пристигане на пожарната е било крайно необходимо, защото във вътрешността на запустелия двор имало нахвърляни изсъхнали дъски и друг дървен материал, който щял да пламне за миг, ако не се загаси огънят. "Разпространява се за минути", допълни Дончев.

    “Тесните сокаци през вилните зони са голям проблем. На много места просто не можем да се доберем. Но имаме шлангове, разпъваме и гасим”, обясниха огнеборците.

    Те ще останат край тлеещото огнище още часове, за да се уверят, че няма да пламне отново.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      То
      тончо
      4 -2
      16:24, 28 сеп 2016
      този го знам. само червен сняг дето не му трябва.
    • 2
      Го
      гост
      9 0
      18:48, 28 сеп 2016
      Ако не знаете, хората там плащат данъци като за нормален квартал, а не като вилна зона. Вижте какви пътища им е осигурила общината.
    • 3
      Ев
      евертъна
      7 -3
      18:53, 28 сеп 2016
      Вилната зона и в другите квартали е така всички тарикати са навлезли в главните пътища и те са останали тесни и сега ревът ---ами така ще е после пожарникарите виновни
      • Ev
        Ever
        3 -1
        19:35, 28 сеп 2016
        Никой не упреква пожарникарите. Злобар!!!
    • 4
      Чи
      читател
      2 -3
      19:27, 28 сеп 2016
      Браво ! Все едно че става дума за пожара в Рим по времето на императора Нерон, толкова вълнуващо звучи.
      • Ev
        Ever
        3 -1
        19:40, 28 сеп 2016
        Като не е у вас, лесно се плямпа.
    • 5
      Go
      gost
      4 0
      00:21, 29 сеп 2016
      Никой никъде не е навлизал, още по-малко общината, за да направи необходимото за да събира данъци. Ония от общинския съвет гласуват за вдигане на данъци за да може да лапат, а това че няма път, канализация и сметосъбиране няма значение, защото те не живеят по лозята. Иначе тия хора си плащат за всичко, даже сами си прекарват водопровод, за да може монополиста да им продава вода.
    Последни новини