От х:

Днес в x:

Зам.-шефка на ОбС събира в парка дарения за болно момиче

    Заместник-председателят на Общинския съвет в Харманли Светлана Николова днес лично събираше с кутия в Градския парк дарения за лечението на 15-годишната Саня. За три часа – от 10.30 до 13.30 часа в кутията бяха събрани 1394.22 лв., съобщи самата Николова във Фейсбук.

    Урната е била отворена в присъствието на адвокат Велин Александров, Фани Димитрова, Дарина Костадинова и Светлана Николова. Събраната сума вече е преведена по сметката на Саня.

    Припомняме, че 15-годишната Саня Станимирова от Харманли се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, която ще се извърши в Турция. Саня е с терминална бъбречна недостатъчност и с поддържаща хемодиализа, която се извършва през ден.

    Донор на тийнейджърката ще бъде нейната майка Славейка Чанакова, но ако изследванията в Турция покажат и най-малката несъвместимост, ще се пристъпи към кръстосано донорство. Необходимата сума за трансплантацията е 30 000 долара, като с допълнителни такси, изследвания и придружаващата жизненоважна диализа, набъбва до над 70 000 лв. Сумата ще порасне и с още 5000 долара, ако се пристъпи към кръстосана трансплантация.

    Светлана Николова сподели пред Haskovo.net, че е щастлива от резултата от днешната благотворителна акция и се гордее със съгражданите си. Тя допълни, че най-голямото дарение в размер на 300 лв. е постъпило от Господин Кръстев, бивш полицейски служител, в момента работещ в САЩ, чрез неговата близка Мария Желева.
    “Благодаря, Харманли!”, завършва емоционалният пост на Светлана Николова във Фейсбук.

    Утре акцията ще продължи, дарителската кутия ще бъде поставена в Общинския съвет на Харманли, който има редовно заседание.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ве
      Вера
      2 -1
      08:43, 28 сеп 2016
      Стига с тази Турция,бе хора!Рекламата на клиниките им е в повече.За такива важни неща се ходи на запад-цените са същите.От опит говоря.Турците не са кой знае какви специалисти,но някой се покрижи да им направи лъда реклама.
    • 2
      O
      o
      0 0
      19:20, 28 сеп 2016
      Оставам учуден тая пръдла която е едва ли на 27 - 28 г е зам -шеф на Общ съвет ХХарманли АЛООООО какъв опит какъв стаж има на тази възраст нямаше ли хора та сте избрали тая пикла Боже в каква ужасна държава живеем И този начин на събиране помощи също е смущаващ ми то така всеки тарикат може да сложи кутия по улиците и да събира Нали така тарикатите всеки ден обират бабичките и дядовците Кръшков излиза така че и ти си разпространител на идеята Вземи се в ръце
    Последни новини