От х:

Днес в x:

България, Тунис, Испания и Чехия с участие във втория ден на джаза в Хасково

Изображение 1 от 5

    Във втория си ден Хасково джаз се премести в Градската художествена галерия “Ат. Шаренков“. Преди музиката да погали душите на публиката, още едно хапче за усещане поеха дошлите.

    В няколко от залите на галерията са подредени фотосите на един от най-известните чешки документални фотографи – проф.Индржих Щрайт в изложбата "Къде е моят дом".

    След насладата за очите градината на галерията се изпълни и с виртуозни звуци, които поднесоха музикантите от Стефан Горанов квартет с гости Маруен Алам от Тунис и и Арнау Гарофе от Испания.

    Алам е един от най-утвърдените басисти в Тунис и Северна Африка. Свирил е на едни от най-престижните европейски сцени като Умбрия Джаз и Хановер Джаз.
    Арнау Гарофе е родом от Каталуния, но завършва джаз образованието си в Холандия. По време на престоя си там свири с Филип Харпър от легендарната група Джаз Месенджърс, свирил е и на сцената на легендарния Норд Сий Джаз фестивал.

    В ден трети на Хасково джаз фест изявите отново са в Градската художествена галерия “Ат. Шаренков“. От 18 часа ще бъде открита фотографската изложбата „Шепа свят” на унгарския фотограф от сирийски произход Бахгет Искандер. Следват изпълненията на Акустично трио от Димитровград, посветени на 30-ата годишнина от създаването на формация, която се отбелязва през 2016 година.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини