От х:

Днес в x:

Уникалната история на тази покъртителна песен (видео)

"Двама" не е достатъчно точен превод за заглавието на тази песен, но не това е най-важното. Песента (и клипът) са за истински, вечни, човешки, безкрайни и духовни неща. Загуба, сила на духа, подкрепа, любов, мечта, болка, преодоляване на трудности. И за да сме точни - всеки от участниците в клипа на "Вдвоём" знае по личен опит какво значи това.

Композиторът Максим Фадеев за първи път изпълнява музика, писана от друг. Самият той е изпитал какво значи да загубиш възможността да правиш това, което е смисъл на живота ти, да продължиш докрай, да вярваш с цялото си сърце и да се бориш. През 2005 година Максим губи слуха си, което за композитор е трагедия. Но силата на волята и духа му не позволяват да се оттегли.

Клипът е заснет в най-голямата библиотека в Европа, в която се пазят над 46 милиона книги. Неочаквано работещите там донесли огромен брой нотни композиции на Фадеев и го помолили за автограф. Така в библиотеката сега неговите ноти се пазят редом с нотите на велики композитори - Чайковски, Мусоргски, Рахманинов, Глинка.

За Наргиз песента, която е от дебютния ѝ албум, идва след около 26 години мечтане. И все пак - ето я нейната сбъдната мечта в дует с наставника ѝ и нейн продуцент Макс Фадеев.

В клипа танцува Женя Смирнов - известен брейк танцьор в Русия с многобройни награди, победи и признания. Но преди 4 години попада в автомобилна катастрофа, а лекарите вземат окончателното решение да ампутират крака му. Това не го спира да се яви на кастинга за тацовото шоу на руската ТНТ. Хвърля патериците пред журито и с партньорката си изпълнява всичко, което може на макс - сложни поддръжки и много тежки па. Съдиите плакали и аплодирали прави.  В клипа виждаме за миг сълзата и на тази изумителна негова партньорка, не по-малко достойна за възхищение от еднокракия брейкър.

За тези, които не разбират текста - някои откъси от него в свободен превод:

Ние с теб можем да заснемем филм за Оскар
И да не си го получим заради лошото време
Ние може да станем с теб в морето мокри
И параходите да ни помислят за параходи.

Ние може да станем с теб океани.
Да ни разделят с теб континенти.
Ние можем да станем с теб вечно пияни.
А може би сме ангели над облаците.

Ние двамата, около Слънцето, на Земята ден след ден. 
И под най-яркото слънце, и под дъжда заедно.
Всичко на света заедно ще преживеем.
И някой ден, в един ден, заедно ще умрем, ние двамата. 

От премиерата на 23 септември клипът в YouTube е гледан от 2,3 милиона. Разказахме ви, каквото може да се разкаже с думи за песента и видеото, останалото ще трябва да усетите със сърцето си, защото то е музика и танц.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    Превъзходна песен
    5 0
    04:00, 15 сеп 2018
    Не знам кой е написал тази статия но му благодаря адски много :)
Последни новини