От х:

Днес в x:

Румен Петков ще сезира Бъчварова за полицейски тормоз

Зам.-председателя на АБВ Румен Петков ще сезира вътрешният министър Румяна Бъчварова за полицейски тормоз в хасковското село Тракиец. Това заяви Петков по време на среща с жителите на селото. В Тракиец на 2 ноември т.г. ще се проведат частични избори за кмет. Основни конкуренти са кандидата на АБВ Красимир Бойчев и на ГЕРБ Жечка Колева.

По време на срещата в селото местните жители се оплакаха на Румен Петков, че от една седмица полицейски служители обикалят Тракиец и влизат в къщите на хората. Те се интересували защо собствениците са регистрирани в селото с настоящ адрес и за кого ще гласуват.

„Това е тормоз над хората. Търсят ни полицаи на работните ни места. Влизат в къщите ни без никакви заповеди и ни разпитват. Питат за кой кандидат ще гласуваме.“, оплака се Тодор Точев от с. Тракиец.

Съселянинът му Делчо Запрянов разказа как две патрулки по цял ден обикалят улиците на селото и притесняват хората, намеквайки им директно да гласуват за Жечка от ГЕРБ иначе „селото няма да види пари от общинската администрация, която е подчинена на управниците от ПП ГЕРБ“.

След като изслуша хората, Румен Петков обеща да отправи официален сигнал до вътрешния министър Румяна Бъчварова. Заместник-председателят на АБВ каза още, че ще настоява да получи отговор от МВР шефа по чия заповед и на какво основание е това засилено полицейско присъствие в с. Тракиец. Освен това Румен Петков ще иска и информация от Бъчварова за изразходваните от полицията средства за акцията в селото, както и какви са резултатите от нея.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    том сойер
    2 -3
    11:52, 27 сеп 2016
    Тоя красимир си спомням че го изритаха за някакви сделки незаконен бизнес и т н Е каква е тая оправия щом е изритан как така му позволяват да е кандидат отново Хората го искали Да си го искат Нямали закони ред в тая простотия та все се вършат дивотии
Последни новини