От х:

Днес в x:

Убиец на хасковски таксиметров шофьор осъди затвора

Убиецът на таксиметровия шофьор от Хасково Димитър Манолов-Бимбо – Назъм Азис, осъди Главна дирекция на затворите да му плати обезщетение, защото директорът на затвора в Пазарджик не изпратил писмата му до Европейския съд за правата на човека и до главния прокурор Сотир Цацаров. Управлението на затворите ще трябва да му плати 200 лева и лихви от 15 февруари тази година до пълното изплащане на сумата, постанови Административният съд в Пазарджик, съобщава пловдивското издание Marica.bg.

Назъм Азис от кърджалийското село Светулка получи доживотна присъда от Хасковския окръжен съд за убийството на Димитър Манолов. През лятото на 2006 година той го екзекутира в куршум в главата край село Гледка, за да тренира умения на професионален килър.

За хладнокръвния разстрел Назъм Азис получи доживотна присъда през 2008 година, но Пловдивския апелативен съд върна делото за ново разглеждане. Така две години по-късно, през 2010-та килърът се сдоби с втора доживотна, която влезе в сила.

След няколко години зад решетките, Назъм Азис подема поредица от атаки срещу Дирекцията на затворите. В началото на миналата година той пробвал да прибере 500 лева, защото надзиратели го лишили от правото му да отиде в затворническата лавка. Още в Стара Загора през октомври и ноември 2013-та пък направил „гол протест”, като се съблякъл в затворническото каре. Поводът - не му било дадено направление за сексолог, от чиито услуги се нуждаел.
Пред други затворници казал, че прави това, защото искал да му осигурят жена. В края на 2014 година му е отказана компенсация от 3000 лева, поискани заради малтретиране от надзирателите заради демонстративните му протести.

През май 2015-та пък предявил претенции за 1800 лева, като се оплакал от мизерните условия в Пловдивския затвор, където пребивавал от 19 март до 14 април 2014-та. По думите му там се въдели мишки и хлебарки, миришело зле, в някои помещения нямало тоалетна, а след 22 часа лишените от свобода можело да се облекчават в кофа.

През юли тази година Назъм е предявил друг иск, за 20 000 лева компенсация от Дирекцията на затворите. Той е бил подаден срещу Старозагорския затвор в Хасковския административен съд.
Оттам изпратили делото по подсъдност в Пазарджик, където Назъм излежава присъдата си. Пазарджишките магистрати пък считат, че ищецът изрично е упражнил правото си на избор пред кой съд да предяви исковата си молба. В крайна сметка казусът е изпратен във Върховния административен съд, който да определи къде трябва да се гледа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пе
    Петя
    42 0
    12:56, 27 сеп 2016
    Такива боклуци и болни мозъци трябва да нямат право на глас!!!!!!
  • 2
    Ха
    Хасковлията
    26 0
    16:58, 27 сеп 2016
    Застреляйте го, да не се мъчи!
  • 3
    Ка
    Каунь
    15 0
    21:19, 27 сеп 2016
    Няма такава изпедерастена демокрация, криворазбрани европейски ценности, като хуманизъм, равенство и т.н. ! Тоя катил до края на живота си трябва да копае с кирка в рудниците под земята, да забрави какво е да го грее слънцето, бял ден да не види, докато не пукне, а то съда се занимава с това животно...
  • 4
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    5 0
    08:27, 28 сеп 2016
    Демек тренирал за ислямска пача,ама объркал териториите и работата станала чакмак сокак...
Последни новини