От х:

Днес в x:

Общинските съветници в Ардино подкрепиха проекти на шест читалища за ремонт

Изображение 1 от 4

    Общинският съвет в Ардино подкрепи единодушно идеите на шест читалища в общината, които подготвят проекти за ремонт на сградите на културните институции. Финансиране се търси от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. Шестте читалища са: „Родопска искра 1921” (Ардино), „Прогрес 1956” (Ябълковец), „Пробуда 1944” (Бял извор), „Родопска искра 1961”  (Жълтуша), „Лъч 1955” (Горно Прахово) и „Климент Охридски 1950” (Боровица).

    Двадесет и един проекта за решения бяха включени в проекта за дневния ред на поредното редовно заседание на общинския съвет в Ардино, което се проведе в понеделник.

    Общинските съветници приеха и решение за преобразуване на общинските детски заведения. Промяната е във връзка с влезлия в сила нов закон за предучилищното и училищното образование.

    Ардинските парламентаристи гласуваха и aктуализация на Наредбата за определяне на местните данъци на територията на община Ардино. Към раздел „Данък върху таксиметров превоз на пътници” бяха създадени нови членове. В сила от началото на следващата година общинският съвет определи размерът на годишният данък върху таксиметров превоз на пътници  за 2017 г. в размер на 300 лв.
    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини