От х:

Днес в x:

Изложението „Подкрепяме българското” стъпва и в Кърджали

На 29 септември Кърджали става поредната спирка на Инициативата на министерството на земеделието и храните „Подкрепяме българското”.  Целта на инициативата е да покажем, че българският производител произвежда все повече и по-качествени продукти, анонсират организаторите.
На кръгла маса в залата на читалище „Обединение”, която ще започне в 11 часа на 29 септември, са поканени всички земеделски стопани в областта, кметове на общини, кметове на населени места, съобщи директорът на Областната земеделска служба в Кърджали Йорданка Гочева.
Заместник-министър Свилен Костов се очаква да се включи във форума, както и лектори от МЗХ. Те ще презентират основни тенденции в растениевъдството и животновъдството, както и насоки за тяхното бъдещо развитие. В това число и на биологичното растениевъдство.
 
В 13 часа на 29 септември, в Градската градина на Кърджали, ще бъде открито и самото изложение „подкрепяме българското”, по време на което посетителиге ще могат да се докоснат и закупят растениевъдна и животновъдна продукция. Ще участват представители на кланици, мандри, пчелари, производители на яйца. Ще има възможност за дегустация на произведената продукция.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини