От х:

Днес в x:

Артилеристите от запаса в Кърджали се сдружават,ще работят за патриотичното възпитание на подрастващите

    Офицери от запаса,служили в бившия артилерийски полк в Кърджали се сдружиха и станаха асоциирани членове на Сдружение „Артилерия-ген.Владимир Вазов” със седалище Плевен.Кърджалийските служители на честа и пагона се врекоха да работят за патриотичното възпитание на подрастващите и да подкрепят местни и национални патриотични инициативи.

    Асоциираната организация ще има за председател о.з.подп.Съби Събев,а за зам.-председател о.з.кап.Атанасов.

     Асоциираната организация бе създадена по инициатива на председателя на  Сдружение „Артилерия-ген.Владимир Вазов” о.з.подп.Радослав Георгиев.Те отбелязаха,че артилеристите са най-сдружените военослужещи,не само в нашата ,но и в съседните балкански страни и е нормално да имат своя неправителствена организация.Посочиха,че и служили в други родове войски също са създали свои сдружения.Това няма да им попречи да членуват в Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса.

    О.з.подп.Радослав Георгиев запозна колегите си от Кърджали с родолюбивите инициативи на ръководената от него организация.Гръбнакът й са преподаватели в бившата школа за запасни офицери в Плевен.Те са възпитаници на Висшето народно военно артилерийско училище „Г.Димитров” в Шумен.

    Артилеристите от Плевен се гордеят с организираният от тях през 2008 г. Международен конкурс за есе „Националният идеал на българина сега”.Участвали българчета от страната и Европа.Едното от призовите места спечелило момче от турския етнос.Артилеристите от запаса учредили и награда „Доблест”,която се връчва на младежи ,проявили себеотрицание.

    Освен тези инициативи,членовете на сдружението се включили в операции на МВР за ограничаване на битовата престъпност чрез провеждане на дневно наблюдение в  3 общини и 9 села,като сигнализирали полицейските инспектори за нарушения на обществения ред.

    От името на артилеристите от Кърджали о.з.подп.Бойко Бенеков запозна гостите от Плевен с родолюбивите инициативи на нашите запасни офицери,като поставяне на военна техника на атрактивни места в града и отбелязване на Деня на ракетните войски и артилерията и Деня на Ботев.

    Асоциираната организация на артилеристите в Кърджали ще бъде поредната създадена в страната.Вече функционират такива в Ботевград,Шумен,Разград,Търговище,Клисура и София.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини