От х:

Днес в x:

Мигранти плащат по 2 500 лева за фалшиви паспорти

Районна прокуратура-Свиленград извършва разследване по три бързи производство спрямо чужди граждани за незаконно преминаване на границата и ползване на неистински официални документи, съобщиха от държавното обвинение.

На 21 септември 2016 г. на граничен пункт „Капитан Андреево", при влизане от Турция в България, е бил задържан 26-годишният И.Р. от Пакистан. Той представил на граничните служители преправен малайзийски паспорт, за който платил 1400 долара в Истанбул, което е близо 2 500 лева.

На 23 септември 2016 г. при влизане от Турция в България, е бил задържан 26-годишният сирийски граждани Ш.А., който представил поставен в паспорта му неистински немски визов стикер. Според обясненията му, той платил 800 долара за документа в Ливан.

На 24 септември 2016 г. на ГКПП-Капитан Андреево, при влизане от Турция в България, е бил задържан 28-годишният Н.С. от Тунис, който представил фалшиво белгийско разрешително. С него се снабдил в Тунис срещу сумата от 1000 евро.

С постановление на наблюдаващ прокурор тримата чужденци са задържани в следствения арест за срок от 72 часа.

За периода от 12 до 26 септември 2016 г. в Районна прокуратура–Свиленград са били образувани общо 21 бързи производства срещу 36 лица и 11 незабавни производство срещу 11 лица за незаконно преминаване на държавната граница и за ползване на неистински документи за самоличност.

На 23 септември 2016 г., в 6:15 часа на жп гара Капитан Андреево, пристигнал товарен влак, пътуващ от Турция за Румъния. В него се превозвали автомобили за Румъния. При проверката в единия от вагоните, около колите, били открити 32 лица, от които 12 мъже, 7 жени и 13 непълнолетни деца. Всички те били сирийци от кюрдски произход. Според техните обяснения, на същата дата през нощта, били събрани от турски каналджии в района на Одрин, след което транспортирани и натоварени на товарен влак в района на граничен пункт "Капъкуле". Те твърдят, че платили между 500 и 1300 евро на човек на различни каналджии в Турция, за да бъдат преведени през границата в Република България. Целта на пътуването им била да стигнат до Германия и други европейски държави. Някои от тях до момента са направили няколко опита да влязат в страните на Европейския съюз през границата с Република Гърция и българо-турската граница, но били връщани. Районна прокуратура-Свиленград е образувала 12 бързи и две незабавни производство срещу мигрантите за незаконно преминаване през границата на страната.

Районна прокуратура-Свиленград извършва разследване и по образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за подпомагане на лица, незаконно влезли в страната, да преминават през нея. На 19 септември 2016 г. в землището на гр. Свиленград е бил намерен изоставен лек автомобил, в който били превозвани осем иракски граждани. Те са задържани и срещу тях са образувани дела за незаконно преминаване на границата от Турция през Гърция в България. Водачът на автомобила, който ги е посрещнал се издирва от полицията.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини