От х:

Днес в x:

Родители тръгват на училище в „Паисий Хилендарски“

Скоро родителите на децата от средното училище „Св. Паисий Хилендарски“ ще влязат в класните стаи за родителска среща. Но не за онази традиционната, на която ще слушат за поведението и как се справят наследниците им с уроците, а самите те като ученици в „Училището за родители“.

Инициативата стартира в края на октомври под мотото „Щастливите деца са деца на щастливи родители“.

Още в първия учебен ден всички родители на учениците в училището са получили листовка с датите и деветте теми, които ще бъдат дискутирани в часовете за родителите през годината.

Първата тема е посветена на комуникациите и изкуството да общуваме.

За дискусиите школото ще използва собствения си ресурс от професионалисти. В ролята на лектори влизат психоложката Деяна Бонева и нейната колежка, педагогически съветник в училището - Мария Кунчева.

Вероятно финансирането на Училището за родителите ще стане като извънкласна дейност чрез ресурса, с който МОН дава възможност за създаването на нови форми в училище, извън традиционните по стартиращата програма „Заедно в час“.

„Както ние в училище имаме огромната нужда от подкрепата на родителите, така и те вероятно се нуждаят от рамо. Решихме да създадем „Училището за родители“, защото родителите са наши партньори и те трябва да започнат да приемат училището като място, където децата им са щастливи. А такава убеденост после лесно се предава у дома върху подрастващите“, коментира идеята Мария Кунчева.

Групата на родителите, заявили желание за участие в специализираните школски часове, ще е от 20 души.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ко
    колега
    21 -4
    16:04, 26 сеп 2016
    Педагогическия съветник Мария Кунчева не беше ли с диплома на агроном от Аграрен Университет Пловдив, впоследствие преквалифицирана. Няма лошо такъв човек да е лектор в Умилището за родители.Като не иска да ходи по полята и селата и да дава агросъвети, по добре да поучава и обучава родители, които са много по интелигентни и образовани от нея. Явно директорката Нина Стойкова трябва да раздаде ''едни пари'' пак на свои хора от Програма на МОН. Има отлични специалисти в града точно в тази област.
  • 2
    Ро
    родител
    15 -3
    16:16, 26 сеп 2016
    Мария Кунчева!!!??? Добър нагаждач,лош специалист. Сърбали сме и попарата.Деяна Бонева ,е човек,на който може да се довериш за помощ.
  • 3
    Ма
    Майор Тошев
    11 -4
    17:08, 26 сеп 2016
    Мария Кунчева е много комуникативна и много ларж с мъжете,пробвал съм я и съм доволен !Заслужава повече от това да е един съветник.
    • Не
      неутрална
      6 -4
      20:51, 26 сеп 2016
      Ей смешник и жалък мишок си , много е лесно да злепоставяш анонимно нали? Такива като теб под път и над път, долни комплексари и рогати мижитурки. Да пази бог само името ти да се изпише и се почват гадориите по твой адрес.
  • 4
    Ко
    колега
    15 -2
    17:41, 26 сеп 2016
    Г-_жа Мария Кунчева е дистрибутор на фирма Орифлем .Винаги е заредена с актуалншя католог, който предлага на ученици и учители.Аз лично няколко пъти сэм си купувала парфюми или друга козметика от ниа.Роботи предимно с ученици от гопен курс, особено абитуриенти.И госпожите отучилището са й редовни клиенти. Това може да се провери в офиса на Орифлейм-поръчки. Добър доход си докарва госпожата.Това разрешено ри е в училище???
  • 5
    Ко
    колега
    6 -2
    18:39, 26 сеп 2016
    е ли боклук, да ама даштен баклук...
  • 6
    Чо
    Човек
    4 -9
    21:53, 26 сеп 2016
    Стига сте писали глупости! Лесно се криете зад ано... Виж коментара
  • 7
    АТ
    А така
    16 0
    21:56, 26 сеп 2016
    А за некадърни директорки кога ще направите училище. Вземете да ги пообучите на комуникация, на нормален тон, на нормално темпо на говорене, че препускайки през три теми в едно изречение, нещо им се губи смисъла на изказа! Вземете ги научете как да се отнасят с кадрите, как да разпределят правилно задачите за вършене, защото всеки си има задължения, за които уж получава заплата! Вземете да им опресните познанията по теми необходими за един директор да си върши работата, а не да превръща околните в слуги. Повишете им основните и базови компетентности, защото да си директор или директорка не значи да сочиш с пръст, да не можеш да уточниш нищо допълнително, пък да искаш някаква свършена работа и да очакваш хоата да ти четат мислите и да са перфектни във всяко нещо. Те директорите перфектни ли са. Друг път!
  • 8
    АТ
    А така
    13 0
    22:11, 26 сеп 2016
    Тази директорката която имате предвид не подлежи на опитомяване, превъзпитаване, очовечаване и развитие към по-добро. Това е заложено в селската й природа - бизнес до дупка, със всякакви средства. Първо завладя нивите, после бизнеса - ха познайте кой и накрая се намърда в образованието - ха познайте къде! Ще бъде хубаво, ако госпожата реши да покорява нови хоризонти, образованието вече е тясно за нейния велик капацитет!
  • 9
    Мо
    молитва за оставка
    8 0
    17:06, 27 сеп 2016
    Тая горната няма ли най после да си ходи - давай си оставката и бегай у бостаня, че се затъжиха да теби тиквите!
  • 10
    Kf
    Kf
    8 0
    19:58, 27 сеп 2016
    Къде е жената на губернатора бре! Значи едни могат постоянно да отсъстват, а други да им вършат работата. По кодекс болничните и отпуските са за всички! Докога тази принципна директорка ще има двоен стандарт за дружики и ВИП-ки и друг стандарт за робите! Тя тази и без това си излиза кагато си поиска и си почива както си поиска. И сутрин се наспива доста. Ама нещо много почва да дразни, когато другите ги мачкат и стискат за гушите!
  • 11
    Ро
    Родител
    11 0
    20:13, 27 сеп 2016
    Цялата образователна система в България изглежда е сбъркана. Радвам се, че вече съм в Германия. Но мога да ви кажа, че тук отношението между родители и учители, между учители и ученици е друго. Миналото лято една директорка си позволи да ми държи тон и да ми се кара заради това, че съм поискала документ за легализиране! Не стига, че човешки се опитах да обясня, да помогна, да бъда изчерпателна и точна, ами тази госпожа взе да ми намеква, че не съм образована, нещо за работата ми, и изобщо едва не ме наби, че искам нещо. Сигурно защото съм я притеснила по време на отпуск! Надявам се, че това е било инцидентно, но като гледах как се свиват и мълчат служителките и там, не знам. И като си помислиш, че такива притеснени и мачкани хора трябва да учат децата ни. Направо не виждам на какво ще ги научат, освен да бъдат овце! В България навсякъде отношението е такова, не само в училища, но и във всички институции - силиният упражнява власт, често пъти без мисъл и основание. А слабия търпи и създава себеподобни! България няма да се оправи така.
Последни новини