От х:

Днес в x:

Коалицията зад Калфин се регистрира за референдума на Слави

Коалицията "Калфин-президент" се регистрира първа за участие в референдума, иницииран от Слави Трифонов и екипа му. 

„Фактът, че сме единственият парламентарен формат, който се регистрира към този момент за референдума, буди безпокойство. Това показва, че останалите парламентарни сили нямат интерес от реален дебат по референдума и по въпросите, които са поставени в него“, заяви след регистрацията зам.-председателя на АБВ Румен Петков Почетният председател на "Гергьовден" Любен Дилов-син подчета, че подкрепата за референдума не означава, че очакват подкрепа от Шоуто на Слави за кандидат-президента.

АБВ вчера стана първата партия, която потърси подкрепа от ДПС за президентския вот. 

По инициатива на кандидата за президент  Ивайло Калфин се състоя среща с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. На нея бяха обсъдени възможностите за взаимодействие между двете партии на предстоящите президентски избори.

Кандидатът за президент от АБВ Ивайло Калфин представи своите виждания и за предизборната кампания и за ролята на президентската институцията.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ даде своята оценка за ролята и мястото на президентската институция и коментира политическите процеси в контекста на предизборната кампания за избиране на президент и вицепрезидент на България. Карадайъ даде висока оценка на инициативата на кандидата за президент от АБВ Ивайло Калфин за провеждането на политическите консултации.

На срещата бяха обсъдени и различните възможни варианти и конфигурации за първи и втори тур на президентските избори, включително и явяването на ДПС със самостоятелна кандидатура.

Двете страни бяха единодушни, че честността на изборите и гарантирането на сигурността на вота е главна задача пред участниците в предизборния процес.

ДПС и АБВ се споразумяха за активно взаимодействие по гарантирането на честността на вота.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини