От х:

Днес в x:

Добри хора, Саня се нуждае спешно от вашата помощ!

    15-годишната Саня Станимирова от Харманли има една мечта – да посрещне 16-ия си рожден ден не в центъра за детска хемодиализа в София, а с приятели в родния си град. Борбеното момиче се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, която ще се извърши в Турция. Няма вече никакво време за чакане – Саня е с терминална бъбречна недостатъчност и с поддържаща хемодиализа, която се извършва през ден.

    Донор на тийнейджърката ще бъде нейната майка Славейка Чанакова, но ако изследванията в Турция покажат и най-малката несъвместимост, ще се пристъпи към кръстосано донорство.  Необходимата сума за трансплантацията е 30 000 долара, като с допълнителни такси, изследвания и придружаващата жизненоважна диализа, набъбва до над 70 000 лв. Сумата ще порасне и с още 5000 долара, ако се пристъпи към кръстосана трансплантация. Досега, в редица дарителски акции, са събрани 26 000 лв.

    „Всички деца, които бяха на диализа в центъра в София заедно със Саня, вече претърпяха трансплантации имат пълноценен живот. Моля се да има добри хора и да помогнем на моето дете да живее и то пълноценно“, каза развълнуваната майка, която едва сдържа сълзите си. От година и половина тя и Саня са на квартира в София, тъй като само там правят детска диализа. Болестта ги връхлита неочаквано преди 2 години.

    Банковата сметка за дарения е: BG14UNCR 7000 1522 615 220 Уникредит Булбанк. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Не
      Незапознат
      12 -8
      18:30, 22 сеп 2016
      Имам въпрос който се породи спонтанно в главата ми след като прочетох
      този зов за помощ.Моля не го тълкуваите погрешно.Какво стана с
      кампанията ''Жороспаси''?
    • 2
      На
      наблюдател
      18 0
      22:53, 22 сеп 2016
      Събраните пари се дариха за друг болен, който бере душа, а Жоро се спаси, като се пресели в по-добро място на оня свят!
    • 3
      Аз
      Аз пък
      20 0
      17:36, 23 сеп 2016
      Аз пък имам предложение. Вместо да си хвърляме парите всеки месец да събираме за тоя и оня дето черпят с повод и без повод, по добре да ги даваме за нещо добро. Ежемесечно в нашия колектив сме "глобявани" по един или друг повод - по 5 лв за пенсионери, по 2 лв. за рожденници, по левче за тоя, по два за оня - особено слагачките и дружки на директорката чевръсто минават през всеки когато трябва да се мазнят на нейни хора. Вместо да им връчваме парите в пликче - да се дават за болни деца. Вместо да ходим под строй на служебни банкети и да хвъляме грешни пари, за да седим без настроени, с фалшиви усмивки, пред нагласено меню и да се хилим на тъпите шеги на директорката и приближените и по-добре да се помогне на болни деца. Но разбира се, тези които имат достатъчно пари, никога не виждат недоимъка на другите - така и така ни глобяват постоянно - НЕКА ДА СЕ СПРАТ ТЕЗИ ГЛОБИ и всеки месец да се събира по 1 левче за болни деца. В един колектив така, в друг така, в трети така, и ако повече хора го направят реално може да се учреди един регионален фонд за да помага на болни деца с финанси! Нека тези, които се чувстват имотни не издевателстват върху тези които нямат достатъчно - но поне искат да помогнат. За едни 20 лв. са като 20 стотинки, ама за друг са като 200 лв.
      • Не
        Незапознат
        3 -15
        22:25, 23 сеп 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 4
      Ni
      niki
      12 0
      23:07, 23 сеп 2016
      Съветвам ви да направите СМС кампания и да даряваме по телефона не всеки има възомжност да отиде до банката направете го ще ви помагаме с СМС аз лично ще отида до банката дано се оправи скоро малката УСПЕХ
    • 5
      77
      777
      11 0
      09:34, 24 сеп 2016
      Нали знаете какво се случва с двоините агенти! Дето хем хрипкат срещу директорката, хем се правят на справедливи защитници. От два стола, та на нито един. Макар, че точно този двоен агент отдавна остана без единия стол. Въпросът е какво се търси с тези негови изяви - реабилитация, повторно сближение с директорката, просто си оползотворява празното време, защото няма в какво и към кого да вложи енергията си. Или си излива личната неудовлетвореност по много поводи върху други, тъй като не може да го направи където трябва!
    • 6
      Не
      Незапознат
      0 -6
      01:00, 25 сеп 2016
      М-да-а-а,анонимността освен плюсове си има и минус... Виж коментара
    • 7
      Ех
      Еха
      0 0
      09:36, 25 сеп 2016
      Еха, останах без думи.
    • 8
      Го
      гост
      0 0
      15:40, 25 сеп 2016
      Не разбрах, близо до директорката ли трябва да се сяда или далеч от нея. Нещо се е изгубил словореда!
      • Не
        Незапопзнат
        0 0
        23:23, 25 сеп 2016
        Определено се е загубил.Изпуснал(а)съм съюза ''ЧЕ''.''И че гледам да седна
        на стол до нея''.Тоест да съм от приближените и.С изтърването на представки,
        наставки,съюзи и подобни се променя или губи смисъла на изречението.Благодаря за забележката.
    Последни новини