От х:

Днес в x:

Хасковска боксьорка загря с Кобрата, мачка наред на Европейското

Хасковската боксьорка Горяна Стоева мачка наред на Европейското първенство за момичета и девойки в турския град Орду. На първенството състезателката на клуб “Севдалин Василев” до този момент си спечели минимум бронзов медал, след като постигна две победи. Още на осминафиналите при момичетата в категория до 52 кг записа победа срещу чехкинята Ленка Бернардова. Във втората си среща Горяна победи с 2:1 гласа италианката Бианка Мария Тесари. Така хасковлийката се класира на полуфинал и си осигури минимум бронзов медал. Полуфинала за Стоева ще бъде на 25 септември, когато съперничка е Емилия Кондакор от Унгария.

Още преди да замине за Турция Горяна Стоева проведе тренировка в боксова зала „Дианабад“ в София пред погледите на Кубрат Пулев - Кобрата и брат му Тервел Пулев.

Утре участието си на Европейското първенство в Турция започва и Десислава Дойчева – сестрата на Мирослава Дойчева от слуб по спортни танци „Гранд“. Десислава е включена в състава на девойките до 60 кг. На четвъртфинала хасковлийката ще играе срещу англичанката Шона Уитлоу.

Това е истински успех за хасковския бокс, тъй като за първи път на Европейското участват едновременно две представителки на града, каза треньорът Людмил Димитров.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини