От х:

Днес в x:

Учителка от Хасково приемен родител с номинация “Спасители на детството”

    Учителка от Хасково получи номинация за първите по рода си у нас награди“Спасители на детството”.

    Наградите се учредяват от асоциацията на приемните родители, за да се отбележи приносът на различни участници в развитието на приемната грижа в България.

    Хасковлийката Таня Ганева, която беше неотдавна гост и в предаването „ пъзел“ на eTV, е номинирана от социалния работник Виолета Такова.

    Като мотивация за излъчването на Генева сред фаворитите, Виолета Такова посочва историята на началната учителка и решението на семейството й да даде дом на дете, лишено от родителска грижа.

    А началото е през 2012 година. Тогава по идея на сина им Ивайло, която идва след посещение в детски дом, където са занесли дарение, Таня и съпругът й Славейко решават да станат приемни родители.

    В семейството през различни периоди от време са били настанявани общо три деца, всяко от които от различен етнос. Две от настанените деца са били в пубертетна възраст - с трудни съдби, вече с изградени характери и с множество и различни проблеми. На първото дете, което приемат в дома си, когато е едва на 4 годинки, днес Таня и Славейко са законни родители, тъй като са извървели дългата процедура по осиновяването на момиченцето. Решението им за това идва след като дълъг период от време като приемни родители подкрепят връзката на детето с биологичните му майка и баща, но в крайна сметка те заминават за чужбина и дават съгласие за осиновяването на дъщеря им.

    „Таня не дели децата. Приема приемните деца като свои и не пести любов, грижи, време и енергия за тях. Всичко това кара децата да се чувстват обичани и щастливи. Таня не се спира пред трудности и големи предизвикателства“, посочва в мотивацията за предложението си за Таня Генева номиниралата я социална работничка.

    Номинациите за отличието “Спасител на детството” са отворени до 10 октомври 2016 година, като за наградата могат да бъдат предложени приемни родители, родни семейства, осиновители, социални работници, учители, лекари и здравници работници, журналисти, детски организации, общински центрове за социални услуги, както и фирми. Условието е всеки от номинираните да има принос за развитието на приемната грижа.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      U
      u
      10 -15
      17:22, 21 сеп 2016
      Красимирче ти какво агитираж да вземаме чужди деца... Виж коментара
      • Go
        gost
        8 -9
        20:31, 21 сеп 2016
        Ти не си у, ами си ууууууууу, тъпанар прост. Нормалните хора отдавна не далят децата според расата им, етноса или здравето им, ама дребна душичка като теб никога няма да го разбере, нищожество такова.
    • 2
      Ха
      Хасковлийка
      13 -3
      22:47, 21 сеп 2016
      Достойна номинация ! Аз съм ЗА Таня Славеева !!! Тя е разкошен човек ! Случайните ми срещи и разговори с нея ме карат да си мисля, че добри хора все още съществуват на тази Земя !
    • 3
      Уч
      учител
      5 -3
      07:05, 22 сеп 2016
      Браво Таня! Гордеем се с теб !
    • 4
      Вя
      Вяра, Надежда и Любов
      6 -3
      13:50, 22 сеп 2016
      Браво Таня! Браво и на цялото ви семейство!
    • 5
      Ко
      Кой не скача е червен
      2 -6
      19:18, 22 сеп 2016
      Ето това е българското мисленеВсички обичаме *****... Виж коментара
    • 6
      2
      2
      7 -2
      10:59, 23 сеп 2016
      Защо ще гледаме ние манговците? Който си е правил деца, да си ги гледа. Не знам по колко получават приемните родители, но имам усещането,че си е направо бизнес . Преди 1-2 години имаше репортаж за някакво харманлийско село- едните циганки си оставят децата за отглеждане, другите циганки им стават приемни семейства. И ,ДА, децата се делят по етнос, в каквото и семейство да израстне цитанчето, накрая пак си става *******- примери бол за осиновени циганчета още като бебета и като станат на по 20-30 си имат типичния цигански манталитет.
      • Мм
        ммдааа
        0 0
        07:33, 2 окт 2016
        аз пък мога да ти дам стотици примери за това как деца с биологични родители ц***** стават прекрасни възрастни. Веднага ми идва на ум един познат на около 30 години който свири в симфоничен оркестър и гледа осиновителката си като писано яйце. Така че няма стериотипи в тая работа. Зависи от възпитанието и средата в която ще попаднат децата.
    • 7
      Ст
      ставри калинов
      4 0
      16:39, 23 сеп 2016
      Ха така ето това е най правилния коментар
    Последни новини