От х:

Днес в x:

Google Pixel и Pixel XL - 5 и 5.5-инчови смартфони със сензори за отпечатъци на гърба

Вече стана ясно, Google спират да представят смартфони с името Nexus. Нa 4 oктомври ще ни покажат за първи път новите модели  Pixel и Pixel XL. Двете устройства са обект на много спекулации в последните седмици, които най-вероятно ще работят с платформата Android 7.0 Nougat. Припомняме ви, че те се разработват от компанията с кодовите имена "Sailfish" и "Marlin". Oчаква се смартфоните да бъдат произведени от HTC, които представиха и първия Nexus преди шест години.

В интернет се появиха първите изображения, показващи как изглежда предната част на устройствата, предаде PhoneArena. От снимките разбираме, че смартфоните няма да имат рамки около дисплеите. Google Pixel ще е с 4.99-инчов панел, докато Pixel XL ще е 5.46-инчово устройство. Любопитна подробност е, че те ще имат сензори за пръстови отпечатъци, които са разположени на гърба под задната камера.

Камера сензорите ще имат 12 и 8-мегапикселова резолюция и ще са произведени от Sony. Първите модели от новата серия Pixel ще се захранват от Snapdragon 821 процесори на Qualcomm. Вградената памет ще е 32GB/128GB, а цената на стартовата версия на Pixel XL се очаква да е приблизително $649. Можем само да се надяваме, че ще научим повече детайли за смартфоните преди официалната им премиера на 4 октомври.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай Драган
    0 0
    14:58, 19 сеп 2016
    Мнооооого зле! Гугъл се излагат за пореден път, същия грозен дизайн като на предишните Нексус. Само името сменено, хахаха!
Последни новини