От х:

Днес в x:

Светещи табели за пешеходна пътека слагат в Хасково

Изображение 1 от 5

    Светещи предупредителни знаци за пешеходна пътека поставят в Хасково. Част от тях са със соларни панели, които захранват мигащите лампички в знака. Друга част пък са включени в захранването, защото се намират на сенчести места и там слънчевите панели не са ефективни, обясниха от пресслужбата на общината.

    Оттам допълниха, че светещите табели са общо около 30, поставят се предимно край училища и детски градини, както и на критични кръстовища. От администрацията искали светещите табели да са поставени за първия учебен ден, но от фирмата-доставчик ги забавили. Но до няколко дни всичките 30-тина светещи табели ще бъдат монтирани, уверяват от общината.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ка
      Калина Иванова
      28 -2
      15:36, 14 сеп 2016
      Идеята за светещите табели и реализацията е похвална. Но е хубаво да не се прави едно към гьотере, тъй като днес ми направи впечатление, докато шофирам, как клоните на едно дърво на пешеходната пътека срещу Математическа гимназия проблясват, приближавайки разбрах, изпод висящите клони, че отдолу има такава табела. Добре е общината да си огледа всички знаци, защото много от несветещите знаци, особено знак "Стоп", не се виждат от неорязаните клони. И това не е само по центъра. И това състояние не е от тази седмица, а откакто листата са излезли. Лесно е да се санкционират недисциплинирани шофьори, но пък какво правят органите да осигурят безопасни терени.
    • 2
      Калинче ти много хубаво козваш че общината трябва да се огледа Ама кой от общината и кога да се огледа като те всички като дойдат сутрин най напред докато не си развъртят частния бизнес нощо друго не ГЛЕДАТТака е кузум и да пишем и да приказваме файда няма
      • Ка
        Калина Иванова
        13 -3
        19:41, 14 сеп 2016
        Уважаеми чакащ пред дверите Петрови, това, което казваш може и да е така, но за друго ставаше дума. Или за спорта гледаш да опикаеш двора, зер други да не те изпревари с по-голямата си нужда. И си задръж снизходителния тон за себе си и за вкъщи. Затова всичко е на този хал в Бг, защото никой никого не е научил как се води конструктивен диалог, и как вместо да рушим, да вземем и да съградим. С тоз тон, който държиш, Св. Петър ще разгневиш!
    • 3
      ЦЦ
      ц ц
      3 -1
      22:24, 14 сеп 2016
      на вниманието на общината и риосв
      - абе вие ************* за светлинно замърсяване? тези светлини са изключително дразнещи и объркващи
    • 4
      **
      ************
      6 -1
      00:42, 15 сеп 2016
      Една идея към община Хасково как да събере малко допълнителни приходи от гражданите. Добре би било да се наложат някакви глоби за ония с мотопедите и моторите дето бръмчат цяла нощ и по никое време та обикалят за щяло и нещяло из града.
    • 5
      Т.
      Т.Иванова
      5 0
      09:10, 15 сеп 2016
      Тъй като тук се отвори пространство за сигнали и нередности. Общинското ръководоство да се разходи на стотина метра от Общината и да посети най-голямата обществена тоалетна на открито. Намира се между Райфайзенбанк и блока зад паметник на Капитан Петко. Мястото е тъмно, мръсно и невъзможно за преминаване по нито една част от денонощието. През деня на всеки половин час може да се сблъскаш с пикаещи и серящи хора. Вечер, освен че мястото е неосветено, и по тази причина опасно, е и взривоопасно под възможността да настъпиш нещо. След дъжд локвите са жълти и вонящи, не се трае. Преминаването до паркинга, за който сме закупили целогодишни стикери,е невъзможно вечер и денем. Имайте предвид, че там живееят не само възрастни , а и деца. Паркингът също е мръсен, опикан и пълен с боклуци и отбелязани по плаца петна от кошовете, които очевидно текат. Моля, вземете мерки, ако трябва санкции, за екскертиращите хора, не само на това място, а почти на всяко по-неосветено място в града. Претендираме, че не сме Ориента, а там е доста по-чисто, и за такива неща има санкции. То вярно е, че е до култура, но щом културата не помага, нека има глоби. В крайна сметка, пълно е със заведения в центъра и те не таксуват за тоалетна. Направете нещо по отношение на терена зад Райфайзенбанк и Капитан Петко, както и неговата осветеност!!!!
    • 6
      Т.
      Т.Иванова
      4 0
      09:33, 15 сеп 2016
      В добавка към горното. За доказателство вижте картата на Гугъл мапс, когато са снимали града, точно на това място е сниман един пикаещ към трансформатора мъж!!! Както и ако се увеличи картата, се виждат многобройните следи от урина. Дори и Гугъл знае за това!!!
    • 7
      Mr
      Mr.Green
      1 0
      11:28, 15 сеп 2016
      Проблема с движението в гр. Хасково няма да се оправи с няколко светещи табелки, а с работещи полицаи и разчистване на движението от паркирани автомобили. Примери - ул."Стара Планина", ул.Ръковска, център (целия град). Култура на движение няма, поне санкции да има.
    Последни новини