От х:

Днес в x:

Двама с един билет в театъра за откриването на сезона, в края на седмицата -вербатим представление

    Двама с един билет е реверансът на на Хасковския театър към зрителите чрез който местните театрали отправят покана в началото на сезона.

    От 13-ти до 16-ти септември възможността двама зрители да гледат спектакъл с един билет на стойност 10 лв.е предложението.

    Този петък, на 16-ти септември за първи път в Хасково гостува ДКТ „Васил Друмев“ Шумен с постановката „Оттука започва България“. Трупата идва в южния град ден преди гостуването със същия спектакъл на големия арт форум Сцена на кръстопът, който се провежда всяка година в средата на септември в Пловдив.

    „Оттука започва България“ е авторския си спектакъл младата режисьорка Неда Соколовска, чието име става емблематично у нас в жанра вербатим театъра.

    Вербатим представленията се създават „дословно“, на документална основа.

    „Оттука започва България“ е постановка на базата на интервюта, направени от екипа на Соколовска с жители на Шумен и околните населени места.

    Хората разказват своите преживявания, споделят мисли и чувства по теми, които ги вълнуват, и така „пишат“ документалния текст за бъдещото представление.

    „Най-напред тръгнахме от идеята да направим спектакъл за съжителството на отделните етноси в България - разказва Неда Соколовска. Но след разговорите ни с хората решихме, че не трябва да подхождаме толкова еднопланово, и създадохме на сцената полифоничен разказ за съвременния патриотизъм – какво ни свързва с „корена“, с мястото, от което произлизаме.“

    Спектакълът е с номинаця „АСКЕЕР”, с Първи награди за: режисура, сценография и актьорското изпълнение на Националния театрален фестивал „Враца 2016”, носител е и на Първа награда за цялостен спектакъл от Друмевите театрални празници тази година в отсека Нова българска драма.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ер
      еро
      3 -1
      21:43, 13 сеп 2016
      Актьорите сами да се гледат и играят?
    Последни новини