От х:

Днес в x:

Apple: Уволнения в отдела за безпилотна кола

Американската корпорация Apple уволни няколко десетки служители, които са отговорни за създаването на безпилотно превозно средство. Компанията се надява да извърши реорганизация на проекта. Това съобщиха от в. „ Ню Йорк таймс”.

Според вестника, на съкращения са били подложени на цели отдели, които са били включени в проекта, с кодово име Titan. Apple заяви, че уволненията са част от рестартиране на проекта, пише вестникът.

"Уволенията са още едно доказателство, че автомобилният проект на Apple еизправен пред проблеми", - пише в. „Ню Йорк таймс”. Компанията в последните две години хвърли повече ресурси за развитието на проекта, включително нае няколко видни специалисти, но постоянно "има проблеми по пътя към успеха."

Официално, Apple никога не е обявила планове за създаването на първия безпилотен автомобил.

По-специално, представители на Google са заявили, че техните автомобили,които ще бъдат контролирани от компютър без помощта на водача, могат да бъдат готови до 2017 г.

Фирми, които предоставят онлайн услуги за такси, Lyft и Uber също планират да тестват по пътищата на САЩ безпилотен автомобил, последният ще провежда тестове най-рано през следващата седмица в Питсбърг (Пенсилвания). Автомобилните Ford, Fiat Chrysler и General Motors, от своя страна, отбеляза, че също са ангажирани в разработването на самоуправляващите се автомобили и се очаква да ги представи на пазара в рамките на следващите пет години.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини