От х:

Днес в x:

Изложба показва Хасково от миналия век

    Изложба с градски пейзажи от Хасково от миналия век откриха тази вечер в градската художествена галерия „Атанас Шаренков“. В колекцията са представени автори от по-старата школа, много от които вече не са между живите. Публиката имаше възможност да види платна на Георги Челебиев, Иван Шикеров, Христо Форев, Валентин Кузминов, Димитър Филипов, Димитър Димитров, Михаил Павлов, Динко Динев, Николай Борев и др.

    Част от картините са от фонда на галерията, други са предоставени от частни колекционери за изложбата, каза при откриването шефката на галериите в Хасково Татяна Форева. На събитието присъстваше и заместник-кметът на Хасково Милена Трендафилова.

    Заедно с откриването на изложбата се състоя и премиера на „Литературен алманах Хасково“. Той бе представен от Ели Видева. Своята рецензия за сборника прочете Мина Карагьозова. Някои от авторите присъстваха в галерията и прочетоха свои творби.

    Тодор Кръшков   

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ер
      еро
      2 -2
      21:54, 9 сеп 2016
      При така наречената комунистическа България бе разрушен тотално стария център на Хасково. Например по кино прегледите се въртеше разрушаването на стария Хамам-баня . Тоя хамам-a половина ден работеше за мъжката половина а другата за женската. Тухлите му бяха градени и свързани с олово вместо с хоросан. Двойник на тази баня има в Ямбол - безистена го наричат и си стои и до ден днешен. А нашите партийни велможи-управници с лека ръка решиха да си го съборят с помощта на военни сапьори и артилеристи!!! На това место в последствие бе построена нова баня- КБУ- свежест, а сега е при така наречената демокрация е сграда в стил "развит социализъм".
    • 2
      Тъ
      Търговец
      1 0
      09:44, 10 сеп 2016
      Това какво общо има с горната тема,или просто така ,за играта,и ако си еро,сложи едно С накрая,поне да приличаш на нещо.Хайде,със здраве!

    Видеа по темата

    Последни новини