От х:

Днес в x:

6 неща, които трябва да правите всяка сутрин, за да укрепите брака си

Казвайте “добро утро” и “довиждане”

Звучи просто, но този малък жест има огромно въздействие. Помислете само: преди да изключите компютъра си и да сграбчите мобилния си телефон, за да хванете влака за дома, обикновено казвате на колегите си “чао”. Партньорът ви очаква същото отношение. Ако пропуснете да кажете “добро утро”, половинката ви ще се почувства изолирана и недооценена. Втурването през вратата или безмълвното напускане създават чувство за изоставеност у много хора. Сутрините понякога са най-стресиращата част от деня, лесно е да приемете партньора си за даденост, а това води до още повече негодувание и отчужденост.

Събудете се 10 минути по-рано и изпийте кафето си заедно на спокойствие.

Ако не е събота сутринта, колко пъти ви се случва да се насладите на кафето си заедно? Има причина толкова много бизнес сделки и приятелства да са стартирали с пиенето на кафе – консумацията му отнема време и ви дава възможност за съдържателен разговор. Настройте алармата си с 10 минути по-рано, това ще ви даде достатъчно време да се насладите на ободрителната напитка. Сигурно е болезнено да се събудите толкова рано, но ако сте упорити това би могло да се превърне във ваш ритуал.

Правете комплименти

Не е изненадващо, че вежливостта винаги е добра идея, но ако всичко, което казвате на партньора си е трябва-да-вървя-не-забравяй-да-купиш-мляко-обичам-те-чао, това означава, че сте забравили да му напомните защо сте се оженили за него. Или защо се гореете с него. Или защо толкова много го обичате. За да балансирате брака си трябва да превръщате негативните коментари в позитивни. Дори и да е нещо толкова просто като: “Ухаеш добре” или “Беше страхотен със сина ни вчера”.

Дайте израз на разочарованието си

Наясно сте с негативните последици да си легнете ядосани, но още по-важно е да не напускате дома си разстроени. Ако се събудите и изпитвате необходимост да свалите нещо от плещите си, отделете 5 минути и кажете какво ви тревожи – това би могло да укрепи брака ви. Утрото е най-доброто време за това, по този начин останалата част от деня ви няма да е помрачена от негодувание и гняв. Кой би искал да се чувства разконцентриран и неразбран, докато се опитва да се фокусира върху работата или семейството ?

Поддържайте зрителен контакт

Помните ли кога за почнахте да се срещате с партньора си ? Не сте можели да се насладите един на друг и вероятно сте прекарвали часове взирайки се един друг в очите си. Това е част от любовта, но зрителния контакт е нещо, което трябва да запазите във връзката и брака си.

С времето, хората често губят другия от поглед буквално, нужно е да съживите любовта. Взирането в очите на партньора сутринта след събуждането е идеално. Малко неща биха ви отклонили вниманието и е по-вероятно да сте отпуснати и открити. Освен това сте един до друг. Звучи изтъркано, но няма да ви навреди, ако пробвате няколко минути. И дори да се разсмеете, това също е страхотен начин да започнете деня.

Разкажете на партньора си смешка

Не е нужно да е уникална. Може би и двамата харесвате вицове за бащи или мръсни вицове. Или някакви смешки, които само вие знаете, които ви карат да се смеете всеки път. Разказването на смешна история докато и двамата приготвяте децата за училище ще заздрави връзката ви.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини