От х:

Днес в x:

Отчуждават се частни имоти заради изграждането на магистрала „Струма“

Правителството прие решение за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост, необходими за изграждането на лот 3.1 от автомагистрала „Струма“, съобщиха от правителствената пресслужба. Терените се намират в землищата на селата Зелен дол, Покровник, Мощанец, Церово и Градево и гр. Симитли в област Благоевград. Финансирането на процедурата се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението на правителството може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

С други две решения бяха учредени безсрочно право на строеж и безсрочен сервитут върху поземлени имоти в горски територии, без промяна на предназначението на територията. Терените се намират в землището на с. Кабиле, община Тунджа.

Безсрочното право на строеж и сервитутът са в полза на „ЕВН България електроразпределение“ – Сливен, за изграждане на стълб за въздушен електропровод 20 kV и за изграждане и обслужване на подземен кабел за обект „Кабелна електропроводна линия CH 20 kV’. За получените права дружеството ще заплати нормативно определените такси.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини