От х:

Днес в x:

Татяна Дончева атакува "Дондуков" 2 с вице Минчо Спасов

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева се кандидатира за президент, вице ще е бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов. 

Дончева днес обяви и коалирането на НДСВ с нейната партия за президентския вот през ноември.

Кандидат-президентската двойка Дончева-Спасов е подкрепена от Инициативен комитет, в който влизат - футболният треньор Пламен Марков, оперната певица Александрина Милчева, бившият шеф на болница "Св. Иван Рилски Дечо Дечев, кметът на Трявна Стефан Данаилов, бившият военен министър Николай Свинаров, режисьорът Борис Панкин, кинорежисьорът Иван Мичев и др.

Дончева обяви за първи път намерението си да се включи в надпреварата на 29 август, но тогава не разкри името на кандидата за вицепрезидент, нито подробности за предизборната си платформа или формата, в който партията ще се яви на вота.

Двайсет дни по-рано от Д 21 обявиха, че спират преговорите с БСП за общ кандидат на левицата. В разпространена позиция Дончева благодари на "онези 49% от членовете на БСП, които подкрепиха идеята за партньорство с „Движение 21” и за общо явяване на предстоящите президентски избори. Благодарим и на 48-те общински организации на БСП, които са номинирали лидера на „Движение 21” Татяна Дончева за кандидат за президент и вицепрезидент".

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини