От х:

Днес в x:

Mafiozo Italiano: На Ботуша без глоби с BG номера

Италианци масово бягат от глоби на пътя в родината си, като си регистрират колите в България. Причината е, че италианските радари не ловят BG номерата и така собствениците на возилата отърват санкциите на пътните полицаи.

Новата мода беше разкрита от най-влиятелния италиански всекидневник "Кориере дела сера", който започна истинска кампания на нетърпимост срещу автомобилите с българска регистрация, които циркулират между Алпите и Сицилия.

В обширен репортаж изданието мотивира инициативата си с факта, че през миналата година от общо неплатени в страната 740 хил. глоби и актове за нарушения на правилника за движение на МПС 21 994 на стойност над 5 милиона евро са били джиросани на автомобили с нашенски номера.

Пари, които за разлика от тези от другите наказателни постановления полицейската фирма за събиране на кредити Nivi credit Srl въобще не можела да възстанови поради куп причини. Като започнеш от бавната и скъпа бюрократична машина на Италия, преминеш през все още не добре регулирания обмен на информация между двете вътрешни министерства за нарушенията на правилника за движение и свършиш с невъзможността да събираш сам парите си на територията на чужда страна.

С други думи, заключава "Кориере дела сера", колите с регистрация в балканската държава са имунизирани срещу глоби, радари, скоростни ограничения, зони с режимен трафик и въобще срещу изискванията на италианския правилник за движение на МПС.

Авторитетният всекидневник изрично подчерта, че огромното мнозинство от въпросните автомобили с българска регистрация не са шофирани от нашенци, а от стопроцентови италианци. Просто защото те са пожелали да се възползват от чистата аванта, която не се състои само в това да нехаеш за глобите и актовете, които ти се правят, но и да пестиш сериозно от застраховки, пътен данък, такси за луксозни автомобили и т.н.

Според сметките на вестника, залагайки на българския номер, всеки хитрец от Апенините може да икономиса до 85% от налозите, които трябва да плати в страната си за същото. И съответно тарикатът търси помощта на нароилите се напоследък десетки посредници, които срещу 1500 евро откарват колата ти в България и ти я връщат с имунизирани срещу всякакви наказания български номера и документи.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини