От х:

Днес в x:

Съдът забрани на племенника на Искендер да доближава жена си и децата

    Съдебна заповед за закрила, която забранява на Йълмаз Ешриф от Сърница да доближава съпругата си Анелия и двете им деца, издаде съдът в Хасково. Haskovo.net  припомня, че в неделя мъжът преби и изхвърли от колата жена си и 11- годишната им дъщеря Мина. По думите на битата жена мъжът й цял ден се наливал в водка на сватба в стола на гимназията по автотранспорт. Според жената мъжът й е изпил поне литър. На връщане към Сърница, където живее семейството, в автомобила избухнал семеен скандал, който довел до побоя. След като изхвърлил съпругата и дъщерята, мъжът се качил в колата, в която се намирал синът му Искендер, и дал газ към Сърница.

    След подаден сигнал в полицията на мястото е пристигнала патрулка, а полицаите отвели Анелия и дъщеря й в Районното да пишат обяснения. През това време съпругът й Йълмаз се прибрал вкъщи, където бе открит по телефона от репортер на Haskovo.net. Той даде обратна версия за случилото се, като по думите му жена му го заплашвала с бодигардовете на баща й. Анелия е дъщеря на Ерол, който държи автоморгата край пътя за Болярово.    

    „Не е вярно, че съм бил пиян. Аз не пия. Тя ме нападна в колата, заплашваше ме, баща й имал бодигардове, които щели да ме пребият. Аз не ги е*авам бодигардовете, който ще да е! Аз съм племенник на кмета на Баните Мюмюн Искендер!  Зад гърба ми са министри, президенти, не е*авам никакъв Ерол“. Това заяви по телефона Йълмаз Ешриф.

    Още в понеделник жената си е извадила медицинско и наела адвокат. Придружена от полицаи, Анелия е влязла в семейното жилище в Сърница и си е взела дрехи, документи и вещи, както и сина си. Освен жалбата в полицията за побоя, тя е подала и молба до съда в Хасково за защита от домашно насилие. Освен това е била подадена и особена молба за незабавна защита. По закон при подобно искане съдът се произнася незабавно. Дежурният съдия в Районен съд е бил извикан след работно време в понеделник и е подписал съдебна заповед за ограничителни мерки. Тя забранява на съпруга да доближава жена си, както и двете им деца, жилището им, местоработата, обичайните места, където ходят и т.н.

    По неясни причини обаче съдебната заповед, издадена на 31 август, се размотавала из полицейските служби до 2 септември. Тя е била връчена на Йълмаз едва в петък привечер от районния инспектор в Баните. Това е станало след няколкодневни совалки на адвоката на съпругата между деловодството на съда и полицията да търси съдебна заповед за незабавна защита от домашно насилие.

    Временната ограничителна мярка е в сила до произнасянето на съда по същество. Делото е насрочено за 30 септември. По жалбата за побоя пък върви разследване, а Йълмаз е бил извикан в полицията да дава обяснения.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Фе
      Фея
      16 -3
      09:15, 3 сеп 2016
      Вие явно сте в "новинарски" вакуум. На това нещо даже не си струва да прочетеш заглавието. Независимо от участниците и роднинските им връзки.
    • 2
      Dz
      Dzakardo
      13 0
      09:37, 3 сеп 2016
      "ракията е сладка и прави хората на патка" !!!
      НАРОДНА МЪДРОСТ
    • 3
      Ми
      Миндаль
      19 -20
      10:11, 3 сеп 2016
      Искам да кажа, че това в Сарница са голям мюслюман и много спазват сичко както трябва в джамията отиват преди и след. Това не може да бъде кола да кара пиян, щото това е много голям мюслюман и алкохол и ракия съвсем йок! Както се казва по-добре насран на пътя отколкото подмит в затвора! Ходжата в Сарница е забранил да се правят такива лоши неща на майката с дете, ако е вярно тогава сюнеть за втори и трети път ще правят на него или пиратка ще му слагат!
      • Аз
        Аз
        7 0
        16:14, 3 сеп 2016
        Ти знаеш ли как се пише на училище ходил ли си ? Или там в село не ви трябва да учите българси.
    • 4
      Оо
      ооо, спрете се вече
      29 0
      10:27, 3 сеп 2016
      съдебната система си е свършила работата, и то бързо, за изненада на всички. полицията обаче тоя мъж що не го провери веднага за алкохол
    • 5
      Ци
      Цингором
      16 -8
      11:44, 3 сеп 2016
      Хубава работа ама циганска.Наяла се въшката и излязла на челото.И други подобни... А и на това ли му казват журналистика, селските свади да нищим
    Последни новини