От х:

Днес в x:

Маргаритова поема ПМГ от Милева, учители на бунт

    Досегашният помощник-директор в ПМГ “Акад. Боян Петканчин” Донка Маргаритова ще е временно изпълняващият длъжността директор на гимназията до провеждането на конкурс, научи Haskovo.net. Постът остана свободен след неочакваното оттегляне на дългогодишната директорка Тодорка Милева, която от днес е учител по български език и литература в Езиковата, за което вчера писахме.
    Донка Маргаритова тази сутрни бе в кабинета си. Тя не отрече назначението, но уточни, че това ще стане официално на обед, когато в училището ще дойде началникът на Регионалното управление по образование Иван Панайотов, който ще й връчи заповедта и ще го обяви пред колектива. По думите й ще присъства и досегашната директорка Тодорка Милева.
    До последно вчера от Регионалното управление в Хасково отричаха да е определен временно изпълняващият длъжността директор на елитната хасковска гимназия.
    Тази сутрин учителската стая в ПМГ започва да се изпълва, защото е първият работен ден на много от преподавателите. Някои се събираха на групички и оживено коментираха новата ситуация. Стана ясно, че сред учителското тяло зрее бунт, който ще избухне на педагогическия съвет на обяд, когато ще бъде  представен новият директор.
    Донка Маргаритова от 14 години е заместник на Милева в ПМГ, има инженерно образование, но според колегите й е придобила педагогическа правоспособност едва преди година. По мнение на някои от тях тя няма професионален поглед върху процесите в образованието и не е преподавала. "Влизала е в класна стая, пълна с чинове, но не и с ученици". Те са категорични, че ще се противопоставят твърдо на назначението на новия директор.
    Haskovo.net ще ви държи в течение на кризата в елитната гимназия.
    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      22
      2256
      23 -20
      09:02, 1 сеп 2016
      ооо, за бога, директорът трябва да е на първо място администратор и после педагог. Дамата не се бори за учителски стаж, а и е временно :)
      • Бъ
        Българин
        44 0
        09:46, 1 сеп 2016
        То от администратори, цялата училищна система е пред колапс. Чиновника вижда пари, не вижда съдби и целенасоченост към знания. Поредния пирон в ковчега на образованието! След 5 години няма да има учители...кризата вече започна! СРАМ!!!
    • 2
      Ko
      kovo
      33 -2
      09:20, 1 сеп 2016
      С тия "Честни сини очи" (Препратката е към един сериен филм, който даваха преди много години по телевизията), младата госпожа може да стигне и до министерски пост. Успех!
    • 3
      Да
      Дано
      24 0
      09:24, 1 сеп 2016
      Дано покрай честолюбието и емоциите не се пренебрегнат нещата важни за административното стартиране на новата убечна година. В случая тя няма да има време, нито задача, да определя КАК ще се преподава в училището.
      • Бл
        Благо
        48 0
        09:43, 1 сеп 2016
        Мислите, че напущането на Милева е случайно? По всичко личи, че там тлее някакво огънче и от него ще загубят най-вече учениците. На всичко отгоре в сградата ще учат две училища и вероятността от пълен хаос е налице.
    • 4
      ??
      ???
      44 -1
      09:29, 1 сеп 2016
      Целта е да се затрие една от най-успешните гимназии в областта ли? Догодина ще чакате ученици, ама нейсе. Пълен цирк. Някои от РИО трябва да си подават оставките.
    • 5
      U4
      u4itel
      33 -1
      11:58, 1 сеп 2016
      Не някой а г-н панайотов да си подава оставката и да се маха!
    • 6
      !!
      !!!
      17 -2
      12:12, 1 сеп 2016
      Нова власт ,нови правила ,нови хора...
    • 7
      Ру
      РУО
      31 -1
      12:44, 1 сеп 2016
      Промените, които чакахме дълго не е нищо а само смяна на имена и ......... Промяната трябва да започне от смяна на дълго управляващите директори и зам. директори. Образователната система се напълни с посредствени хора. РУО нехае за това какво става с образованието в Хасково и как се работи в училище под напрежение.
    • 8
      Ве
      Веспрем Кенански
      28 -3
      13:02, 1 сеп 2016
      С огромно разочарование виждам, че мИЛЕВА си е подала оставката и отива при яНЕВ. Голям смях. Дали е на срочен договор и е на минимална заплата както правеше в ПМГ с всички новодошли, без яНЕВ, Нарушавайки Наредба 1, но потулвано от рио/руо/. А това какъв учител е тя е ясно. 16 години назначена за директор с връзки при сдс. 2-3 год. педагогически съветник в Смирненски при Лозева. няколо години пом. директор пак там ! Какъв учител може да бъде тя? Горко на нашите деца.Браво и на дОнка . най- сетне е директор да се покаже пред обществеността , защото винаги е била в сянката на мИЛЕВА , защото и за нищо не става.
      Това е първа серия ще продължим в друга серия и за връзката м/у подчинен и шефка а сега шеф и подчинен. Очаквайте ни. Ще бъде интересно.
    • 9
      Jo
      John
      4 -10
      13:48, 1 сеп 2016
      въййй сцепихте тъпомера, 14 години като заместник... Виж коментара
    • 10
      Ко
      Колева
      1 -7
      21:01, 1 сеп 2016
      Браво на Маргаритова! Поела е тежък товар! Пожел... Виж коментара
    • 11
      Ам
      аман...
      6 0
      21:36, 1 сеп 2016
      Още ли Панайотов е в инспектората?Аман,аман.Вечен ли е тоя човек? Толкоз ли е способен, че се е забил като пиявица. А не, май не му се работи , а на гърба на отрудените даскали се живее леко, като си без съвест.
    Последни новини