От х:

Днес в x:

Румяна Бъчварова награди пожарникари от Ардино за себеотрицание

    Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова награди служителите от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Ардино за участието им в потушаването на пожара в землищата на селата Ахрянско и Светулка. В началото на август там вилня пожар и унищожи около 2 000 дка иглолистна гора.

    Церемонията по награждаването се проведе по време на работната среща на кмета на общината Ресми Мурад с кметовете на населените места. На нея присъстваха зам.-областният управител Румен Младенов, старши комисар Красимир Шотаров, директор на Дирекция „Оперативни дейности” при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в София, директорът на Регионална дирекция „ПБЗН” в Кърджали комисар Сергей Заимов, главен инспектор Валентин Карев, началник на сектор в ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали. Тук бяха още началникът на Районното полицейско управление в Ардино Щилян Узунов, главен инспектор  Калин Грудев, началник на Районна служба „ПБЗН” в Ардино.

    „Огнеборците от Ардино показаха отлични действия, висок професионализъм и себеотрицание при ограничаването и ликвидирането на масивния горски пожар в землищата на Светулка и Ахрянско”, заяви старши комисар Красимир Шотаров. От името на министъра на вътрешните работи той благодари на кмета на общината Ресми Мурад за създадената добра организация  по-време на пожара и съвместните им действия с всички останали институции, работещи в общината – горски служители, доброволци, полицаи.

    „Всички до един бяха в координация и работеха по-време на целия пожар и благодарение на съвместните им действия предотвратиха по-голямото развитие на пожара”, посочи комисар Красимир Шотаров.

    Кметът Ресми Мурад съобщи, че в Ардино  вече е създадено доброволно формирование. Предстои попълването му с още участници, за да достигнат до 20 души.

    Младите доброволци ще бъдат  обучавани, оборудвани със защитни средства и с времето ще станат добри подготвени професионалисти.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини