От х:

Днес в x:

Усилени ремонти в Езиковата, вдигат нова ограда

    Трескави ремонти започнаха в ГПЧЕ „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Хасково дни преди старта на новата учебна година. В гимназията работят няколко бригади, като всяка от тях е съсредоточена в различни части на училището.

    Няколко души са ангажирани в ремонта на оградата, за което са предвидени пари от Училищното настоятелство. Решението за поправката й е взето още през май тази година. Работниците подменят входните врати и боядисва стълбовете, крепящи телената мрежа.

    „Настоятелството го е решило още преди аз да стана директор, да използват част от събраните средства за поправка на оградата и поставяне на нови врати с цел да се ограничи лесния достъп на външни хора до територията на училището“, обясни новият директор на гимназията Деян Янев.

    Ремонтни дейности текат и в самата сграда на училището. Днес работници ремонтираха класните стаи на първи етаж, където ще се обучават учениците от 5 до 8 клас на ОУ „Шандор Петьофи“, както и подгответата на Езиковата.

    Днес се очакваше да бъдат поставени и новите газови горелки по договора за газифициране на котелно помещение в школото. Освен това е направена нова библиотека с нови мебели. Тя ще бъде оборудвана и с интернет, както и с абонамент към Националната библиотека в София, така че децата да имат достъп до целия й онлайн архив.

    Освежаване се прави и във физкултурния салон на училището.

    Очаква се всички ремонти да приключат до 15 септември, обясниха майсторите.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ро
      Родот Вокшърк
      10 -20
      17:50, 31 авг 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Си
        сигурно
        8 -2
        06:10, 1 сеп 2016
        Не се притеснявай,няма да им избягат.Те повечето деца в Хасково се бутат на там,ама като не ги огрее почват да злобеят като тебе.
    • 2
      Ге
      Георги
      23 -2
      20:06, 31 авг 2016
      Браво! Трябва де се инвестира в инфраструктура. Нека и другите ущилища вземат пример. Все пак в училищата учат нашите деца. И накрая един съвет от мен, добре е в двора на училището да се направи вело паркинг, за да могат децата да ходят с колела на училище когато времето позволява. Хем ще бъде здравословно за тях, а и ще бъдете пример за другите училища.
    • 3
      Да
      да учова Господь и окриля
      3 -2
      08:32, 1 сеп 2016
      Абе Георги какви ги дрънкаш Ти ходил си предучилищата ами те тарикатите се фукат кой с по мощна кола ще се яви ти ми говориш за ВЕЛОСИПЕДИ А здравасловно за тях е ДРУСАНЕТО И стига с тоя изтъркан лаф ДЕЦАТА Деца са тези от раждане до 8 клас останалите с нагоре са ученици Не може 15 годишна пръдла която може да ражда деца да бъде ДЕТЕ такава е тя на мама и тати но в обществото е УЧЕНИЧКА
    Последни новини