От х:

Днес в x:

Сребърният фонд няма да търси доходност поне до 2019 г.

Парите в Сребърния фонд ще продължат да се управляват консервативно, както и досега, е записано в приетата от правителството днес Дългосрочна инвестиционна политика на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система (т. нар. "Сребърен фонд") и Средносрочна стратегия за инвестиране на средствата на фонда за периода 2017-2019 г.

Сега всичките средства, натрупани от 2006 г. до края на юли 2016 г. в общ размер 2.65 млрд. лв., са внесени в БНБ при нулева лихва.

Двата документа са одобрени от членовете на Управителния съвет на фонда и предвиждат запазване на прилагания досега консервативен подход – активите на фонда да се управляват при спазване принципите на надеждност, ликвидност и прозрачност, се казва в съобщение на правителствената пресслужба за решението. Настоящите пазарни условия не предполагат реализирането на висока доходност при желаните ниски нива на инвестиционен риск, поради което най-добрата алтернатива за инвестиране на средствата на фонда ще продължи да бъде под формата на депозит в централната банка или други инструменти, които тя предлага, са мотивите за решението.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини