От х:

Днес в x:

Задържаният за вчерашния пожар фермер подозиран и за бедствието край Изворово

Изображение 1 от 4

    Фермерът, който е задържан за вчерашния пожар край тополовградското село Българска поляна, е същият, от чието пасище миналата седмица пламна край харманлийските Изворово и Дрипчево. Тогава изгоряха близо 60 000 дка. На разпит в полицията е и синът му.

    От МВР Хасково все още се въздържат от коментар поради продължаващите процесуални действия.

    Бушуващият от вчера пожар край Българска поляна вече обхвана 10 000 дка и напредва на три фронта и вече е на територията на три общини: Тополовград, Харманли и Гълъбово. Обхванатите от огъня терени са труднодостъпни и на места непроходими. Обявеното бедствено положение остава в сила.

    В момента на терен работят 22 противопожарни екипа от цялата страна, всички служители на югоизточното държавно горско предприятие, полицаи, военни, доброволци. „Районът на пожара се следи и при необходимост ще бъде извикана и помощ по въздух“, увери областният управител Станислав Дечев. В момента изключително трудният за обхождане терен се обработва от тежка техника на Мини Марица Изток. Идеята е чрез просеки в гората да се пресече разпространението на огъня. Пътните отсечки Стара Загора – Свиленград и Тополовград – Харманли остават затворени. Всички противопожарни екипи остават на място, защото температурите вече се повишиха, а от сутринта духа силен северен вятър, който на моменти мени посоката си и разгаря огъня.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини