От х:

Днес в x:

Шефката на ПМГ става учител по български в Езиковата

Оттеглилата се поста директор на ПМГ„Акад. Боян Петканчин“ Тодорка Милева отново ще влезе в училище, но вече като преподавател по български език и литература. От утре тя ще встъпи на новото си работно място в другото елитно училище в града – Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“.

„Подготвяме днес трудовия й договор, който ще се сключи от 1 септември“, заяви новият директор на гимназията Деян Янев, който пък допреди месец бе учител в ПМГ.

На другото вакантно място за учител по български език и литература в гимназията се очаква да бъде назначена Диана Бонева. Тя също трябва да подпише утре трудовия си договор. Двете свободни учителски места били обявени още през юни.

Решението за напускане на Тодорка Милева от директорския пост в ПМГ Хасково изненада много хора от образователната система. Изненадващо тя подаде молба за напускане в началото на месеца и на практика днес й е последния работен ден, когато трябва да освободи кабинета си. Утре от Регионалното управление на образованието трябва да определи временно изпълняващият длъжността до избор на титуляр.

Милева се оттегля от директорския пост след 16-години начело на гимназията. Вчера тя изтъкна лични причини като мотив за решението си.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (41)

  • 1
    ??
    ???
    43 -4
    12:20, 31 авг 2016
    След като вече ни информирахте кои ще са новите учители по БЕЛ в ЕГ, не е ли време да узнаем кои ще са новите по БЕЛ и в МГ? Или пак ще си правите експерименти с децата назначавайки некадърни, недоказани и никому неизвестни Специалистки?
  • 2
    Ko
    koolender
    16 -20
    12:27, 31 авг 2016
    Донка е уникална жена, просто всеки път когато я в... Виж коментара
  • 3
    Уч
    Учител
    39 -5
    12:34, 31 авг 2016
    А кога директорката на Паисий ще реши да стане учител след 16 год на поста в това училище и още 4 години като зам директор на Спортното .Тази госпожа кога е била учител.С дипломата си от Сърджалийския филиал на ПУ явно само за директор става, за учител е прикалено квалифицирана.
  • 4
    Уч
    Учител
    15 -3
    12:36, 31 авг 2016
    Кърджалийски филиал на ПУ
    • !!
      !!!!!!????
      17 -4
      13:00, 31 авг 2016
      Браво!Точно така се постъпва когато има "лични причини"!
  • 5
    Би
    бивш ученик от езиковата
    37 -18
    13:11, 31 авг 2016
    Прекалено голямо внимание, към две учителки, просто! И какво станало в град Хасково?! Нищо!Директора на езиковата си взема учителка по литература от МГ-то. Голям праз! Деян, че и Янев! Е и ?!?! Далеч си момче, на светлинни години, от класата на първия директор на езиковата - г-н Иванов!Далеч си от класата на Краси Кръстев! Далеч ще останеш и от класата на Пенка Делиева!Нищо , че си възпитаник на езиковата. Нямаш хъс, нямаш харизмата на горепосочените директори! Нямаш дух за ръководител! Нека се изкажат и други възпитаници на езиковата, интересно би било!
    • Такава нулева толерантност срещу Директора на Език... Виж коментара
    • Ей
      Ей момче
      11 -1
      19:44, 31 авг 2016
      Ей, момче, няма как да имаш преки впечатления хем от Васил Иванов, хем от Краси Кръстев, хем от Пенка Делиева, освен ако не си повтарял всяка година по три- четири години. Някои от тях си виждал, за други си чувал. За Деян Янев обаче явно нищичко не знаеш и си приказваш съвсем по хавата. Дух и харизма има повече от Делиева, ама мно-о-о-го повече. Тя имаше предимно фасони. Краси Кръстев има харизма, също така много фасони, ама това не е водещото . А пък Иванов беше директор по комунистическо време и му се налагаше да се оправя при съвсем различни условия, съответно искаха се други качество, от които Деян Янев няма нужда.
  • 6
    Xm
    xm
    37 -5
    13:13, 31 авг 2016
    Вече четвърта година сина ми ще бъде в ЕГ. Досега винаги попадаше на учителки по БЕЛ, които въобще не ги биваше като преподаватели и педагози. Дано тази година да не се падне и при тази госпожа, дето 16 години не е влизала в час да преподава.
    • Бл
      Благо
      2 -6
      20:43, 31 авг 2016
      Директорите на училища не са като директорите на А... Виж коментара
  • 7
    Ва
    ВАСКО от с. РУПЧА
    33 0
    13:14, 31 авг 2016
    как в тази игра на директорско - учителски тронове , един литератор с необходимото образование и възможности може да си намери работа в гр. Хасково ?
    • Ру
      Рупчо от с. Васково
      17 0
      13:41, 31 авг 2016
      Явно горецитираният литератор първо трябва да спечели поста Директор в някое школо и чак после ... да мисли за творческо преподаване на науката, която с пот на челото е усвоил ...
  • 8
    За
    запознат
    33 -16
    13:37, 31 авг 2016
    Г-жа Милева освен директор е и много добър литератор!Преди да пишете нелепости,проверете!Всеки директор задължително има преподавателска норма.Милева не се е откъсвала от преподаването и връзката с учениците!
    Направи толкова много за ПМГ.
    Пожелавам й здраве и успех в новото училище!
    • Ру
      Рупчо от с. Васково
      33 -5
      13:54, 31 авг 2016
      Преподавателските качества на госпожата може и да са на върховно ниво, но не може да не направи впечатление бързото, категорично и най-официално назначаване на същата в училището, чийто директор е бивш неин подопечен (още повече при наличието на най-малко 17 конкуренти за мястото по БЕЛ)
  • 9
    Уч
    Учител
    28 -1
    13:38, 31 авг 2016
    Браво,Панайотов,браво. Ами Донка Маргаритова е с инжинерно образование.Какъв временно изп.директор, смях,смях и срам за образованието в града. ПМГ е елитната гимназия, толкова ли там няма кадри за това място, даже и временно.Една гледачка позна,че мъж ще е директора на ПМГ Хасково с инициали И.П. , а пък и с филологическо образование. Брейййййй Кой ли е той?????
    • Jo
      John
      1 -1
      14:01, 1 сеп 2016
      Господин учителю, пише се инженер, инженерно, а пък пунктуацията Ви подхожда за епитафия на българското образование!
  • 10
    Ка
    КАНДИДАТ ЗА УЧИТЕЛ
    63 -4
    14:06, 31 авг 2016
    Няма "лични причини". В хасково причините са политически.
    Нека на всички съграждани да е ясно. Жалко за младите учители в града
    • Ne
      neli
      36 -2
      14:23, 31 авг 2016
      Който си плати местото, той ще работи! Това е!
    • Ру
      Рупчо от с. Васково
      41 0
      16:01, 31 авг 2016
      Жалко за всички учители, на които им се налага да си търсят работа!!! Толкова е унизително да те карат по 2 часа да висиш пред канцелариите, за да се сдобиеш със заветния входящ номер за прилежно събрани и подредени лични документи, после да чакаш да те уведомят дали си назначен или не (а най-често срещаната реплика е: "Ако ви одобрят, ще ви се обадим" и ... трай коньо за зелена трева ... ), а в крайна сметка да стане ясно, че кандидатът за мястото е бил отнапред избран и конкурсчето е просто проформа. Никаде не се визират критериите, по които съответно са предпочетени едни или отхвърлени други. А биха били интересно четиво!
  • 11
    Ne
    neli
    46 -3
    14:22, 31 авг 2016
    Кога се обявиха местата в сайта на РИО Хасково, че и конкурсите минаха и хора се знаят! После няма млади кандидати за учители. Няма и да има, като не им се дава шанс! Затова всички кадърни хора ще напуснат не само Хасково, но и България!
  • 12
    Ка
    КАНДИДАТ ЗА УЧИТЕЛ
    29 -1
    14:36, 31 авг 2016
    Вярно !!!!!!!! За съжаление ,такава е истината
  • 13
    Mo
    moni
    16 -3
    14:36, 31 авг 2016
    отдавна се говори че Пенка Георгиева ще е шеф на РУО
  • 14
    То
    Тошо
    15 0
    14:49, 31 авг 2016
    Все едно от началник да станеш чирак...
  • 15
    Ха
    хахах
    19 0
    15:27, 31 авг 2016
    Нагласена работа от всякъде...
  • 16
    Ру
    Рупчо от с. Васково
    26 0
    16:15, 31 авг 2016
    Ха ха ха ... току що надзърнах в сайтчето на Хасковското РУО. За длъжността Заместник директор по учебна дейност се искат само 2 години учителски стаж (при условие, че това лице определя учебните програми, учителските нормативи и т.н.). При това длъжността после предполага привилегии при последващи преназначения ... Ай, ай, ай ...
    Не ми остава нищо друго освен да препоръчам на всички учители да се кандидатират за това място или ... да изчакат конкурса за директор на ПМГ - Хасково ...
  • 17
    Ка
    Калинка
    23 -4
    17:09, 31 авг 2016
    Всичко е един голям цирк като традиционната роля играе директора , а този деян янев е лъзгав като червей, добре че управлява кунева та влечуго като него да се уреди.Ама кадърен, кадърен колкото Милена Михайлова , Цонкова и целия приятелски отбор назначаван от корифея на подмилните игри Мариела Златева.
  • 18
    Ру
    Рупчо от с. Васково
    8 0
    17:26, 31 авг 2016
    Цитирам сайта на Министерсво на образованието:
    "... Изисквания към кандидата за заемане на длъжността Директор на училище:
    1. Да е български гражданин, гражданин на друга държава, членка на Европейския съюз или на друга държава страна по споразумението на Европейското икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария.
    2. Да е навършил пълнолетие.
    3. Да не е поставен под запрещение.
    4. Да не е осъждан на лишаване от свобода с влязла в сила присъда за умишлено престъпление от общ характер.
    5. Да не е лишен по съответния ред от правото да заеме определена длъжност.
    6. Да не страда от заболявания и отклонения, които застрашават живота или здравето на децата и учениците.
    7. Да не му е налагано дисциплинарно наказание „уволнение“ по чл. 188, т. 3 от КТ и трудовото правоотношение да не е било прекратявано на основание чл. 330, ал. 2, т. 6 от КТ
    или на основание чл. 328, ал. 1, т. 5 от КТ в едногодишен срок преди подаването на документите за конкурса, освен ако уволнението не е отменено като незаконно по надлежния ред.
    8. Да притежава диплома за висше образование, съответстваща на професионалното направление съгласно Класификатора на областите на висшето образование и професионалните направления, която да позволява на кандидата да формира норма на преподавателска работа.
    9. Да има не по-малко от 5 години учителски трудов стаж. "
    Питам се ... Ако кандидатът за директор има 5 години стаж като учител, то не следва ли, че е учил преди това още 4 години (поне) висше образование, следователно се очаква да е поне на ... 27 - 28 години. Тогава ... как точно кореспондира изискване 2 с останалите 7!?
    • Бл
      Благо
      2 0
      20:45, 31 авг 2016
      Юридическа намеса, естествено глупава.
  • 19
    До
    до Рупчо
    17 0
    17:32, 31 авг 2016
    Рупчооо, те някои директори нямат и необходимото образование, ти си седнал да се кахъриш за възрастта!
    • Ру
      Рупчо от с. Васково
      17 -1
      17:36, 31 авг 2016
      Мале ако съм един журналист, че да се разходя из училищата и РУО ... Не статии, а многотомна книга ще напиша за това кой на кой какъв е и защо е на съответното работно място ...
  • 20
    Ку
    Кунева
    14 0
    17:42, 31 авг 2016
    Пропуснато:
    10. Само за членове на реформаторите или техни протежета.
    • Ро
      Родот Вокшърк
      11 0
      17:47, 31 авг 2016
      Реформатори тук следва да се разбира в смисъл политически, нали? Щото иначе реформатори в образованието дал Бог. И кой от кой по-реформираш.
  • 21
    Ab
    ABVG6
    23 0
    18:05, 31 авг 2016
    И без да се разхожда много човек, тя истината се знае и вижда отвсякъде. Всички са обвързани като свински черва. Който се опита да я промени, отървават се от него. А пък началник без работа не остава, все някъде му намират място. Да не си редови учител или пък млад такъв. Ще има да чакаш назначение до второ пришествие. Все пак министърът разпореди да се пенсионират директори и пом.директори в пенсионна възраст. Някои най-после напуснаха доходните си места, но това не важи за още доста миропомазани - я роднини, я приближени, я още по-приближени...Докога така ще я караме.
  • 22
    Аб
    Абе Рупчо
    20 0
    19:16, 31 авг 2016
    Абе Рупчо, толкова ли си наивен! Някои директорки ги спускат на директорския стол направо от таксито. Къде си тръгнал учителски стаж да им търсиш, квалификация и подходящо образование. Може и да го имат на хартия - ама само там. Те в главата си като обща култура нямат, как училище ще управляват, за колектив и за ученици ще се грижат! Същите тия "парашутистки" обявявят работни места за своите дружки с по искане за 10 години педагогически стаж, ПЪК ТЕ САМИТЕ ГО НЯМАТ! Абсолютно нагласени "конкурси". ЗА критерии питате - ами да са руси чалгаджийси, или мазни купонджийки, или видни кокони с клюкарска настройки, непукистки грубиянки и всички да се прекланят пред "капацитета" на директорката Слънце!
  • 23
    Ud
    Udu
    30 0
    19:40, 31 авг 2016
    Как така г-жа Милева изведнъж си намери работа като учител. Това специално работно място за нея ли е обявено. Защо госпожата не мина по всички процедури като обикновен учител, които си търси работа. Да виси по борсата, да подава документи на няколко места, да чака по опашки, за да бъде приета! Скрито покрито - днеска свършва тука утре почва там. Така в реалния живот и при тая безработица не се случва, освен ако не си с дебели връзки. Как такъв човек ще си гледа работа по нататък и изобщо как да се разчита на такъв Учител! Толкова прозрачно. Образователна мафия, това е....
  • 24
    Ка
    Калинка
    17 0
    20:15, 31 авг 2016
    ако ГЕРБ ХАСКОВО иска да ни спечели на своя страна нека да се разрови в назначенията.
    да ама не защото те са парашутисти до един и нямат смелост да издигнат глас.
  • 25
    Не
    Незапознат
    18 -1
    21:01, 31 авг 2016
    Вече нищо,ама нищо не разбирам!Със зъби,нокти и други средства да се бориш
    за да станеш директор и след като си постигнал заветната цел да си направиш
    харакири като назначиш М.Златева за заместник!Сега пък директор си
    хвърля оставката за да стане учител!Някой може ли да ми обясни къде е
    логиката в това или поне какво става?Освен разбира се ако лудостта не е
    обзела тези хора заемащи ръководни постове в сферата на образованието.
  • 26
    Ва
    васко от Рупча
    7 -4
    21:34, 31 авг 2016
    Нищо ново от Калъповото Маманзлат Кешпара и др Хасковски фенове на хаджи Генчо стайлс! Жалкото е че всичко това -непрозрачност и фалш на конкурсите извършващи се от местни феодалдиректори-фенове на Вечната Амбър под полит-чадъра на РИО на МОН си текат,,,Жалко эа образованието ни! А иначе героите от близкото ни минало в образованието на Хасково яздят и настящето но под друг БАЙРЯК!
  • 27
    На
    наивно...
    9 -3
    22:25, 31 авг 2016
    ох Калинке мила моя ,толкова ли наивно гледате на нещата....че кой друг освен герб ги върши тези щури назначения..интересно ми е..колко време е засечено на г-жа директоршата да освободи поста с кротце и благо...или да забрави за работа в системата...и тя прагматично е подходила по въпроса......
    та какви гласове за герб какви 5 лв .....
  • 28
    Оо
    ооооооооооооо
    5 -7
    22:37, 31 авг 2016
    Ууу, големи коментари, големи анализи! Ами хората са свободни да правят това, което искат! Вие когато си сменяте работата, на целият град ли се отчитате??!!! Нека не забравяме, че възпитанието на децата ни започва от нас, родителите! Ако обществото не спре да плюе срещу училището- там , където децата ни прекарват половината от детството си- до никъде няма да я докараме...о
  • 29
    Ко
    коментар
    5 0
    23:37, 31 авг 2016
    "16-години"?! Тирето за какво е? И на ново работно място се "постъпва", а не "встъпва". Ива Иванова е необяснимо неграмотна! Не прави разлика между "й" и "и́" .
Последни новини