От х:

Днес в x:

Британски анализатор прогнозира Бокова за фаворит за ООН

Известният британски автор - футурист и бивш директор на глобалната международна организация Форум за устойчиво бъдеще, Феликс Оддс публикува в своя блог авторски коментар за третото гласуване за следващия генерален секретар на ООН.

В него Оддс пише: Моето предположение в този момент е, че въпреки че Антониу Гутериш е постоянно на върха, той не издържа регионалния тест, защото е от Португалия, както и не оправдава очакванията, че правителствата ще изберат жена. Мисля, че след като се даде възможността да се поставя вето, руснаците ще са готови да наложат вето на Антонио. Ясно е, че той е много добър кандидат, но от грешния регион и с грешния пол.

Западът, мисля, не иска да види Вук Йеремич, така че ще използва правото си на вето там. Това ни оставя с една интересна картина - Мирослав Лайчак и Ирина Бокова изглеждат като двамата фаворити на процеса в този момент. Винаги съм смятал, че това е за Ирина и едва ли ще загубя ако се обзаложа, че тя ще бъде единствената жена от Източна Европа в четвъртото гласуване.

Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини