От х:

Днес в x:

„Новинарското студио” на БНТ вече носи името на Димитър Цонев

Студио 6 на Българската национална телевизия от днес ще носи името на журналиста Димитър Цонев. В това студио се излъчват емисиите „По света и у нас”, съобщават от националната телевизия.

Припомняме, че журналистът почина на 23 август. На 13 август той беше приет в реанимацията на Военномедицинска академия в тежко състояние, след претърпян масивен инсулт.

От БНТ припомнят, че Димитър Цонев е влязъл в „новинарското студио”, както всички го наричат, през 1991 година. Именно тогава той е станал водещ на „По света и у нас”. В продължение на 12 години студиото остава негов втори дом.

Управителният съвет на обществената медия е взел решението да преименува „новинарското студио” в деня, в който водещият трябваше да навърши 57 години.

От националната телевизия подчертават, че това е второто място в студийния й комплекс, което се именува в памет на личност, допринесла за развитието на обществената медия. От 2012 г. едно от най-модерните студиа – Студио 3, носи името на легендарния режисьор и бивш генерален директор на националната телевизия Хачо Бояджиев. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини