От х:

Днес в x:

16 кандидати се борят за 10 места във военното подразделение в Смолян

Конкурсни изпити за набиране на войници започват във военно формирование 28330, съобщи командирът на 101 Алпийски батальон в Смолян подп. Димитър Кацаров, цитиран от радио "Фокус".

Изпитите започват днес и ще продължат до 1 септември, като за 10 места ще се борят 16 човека. Със заповед на министъра на Отбраната от април беше обявен конкурс във военно формирование, а срокът за подаване на документи изтече на 25 май 2016 г.

На 30 август се провежда изпитът по физическа подготовка, а на 31 август е тестът за интелигентност, съдържащ 100 въпроса от областта на математика, физика, история, общество и право и др. Тестът се разработва във Военна Академия и военните училища, а въпросите са на ниво средно образование.

На 1 септември ще се проведе събеседването с кандидатите, които първоначално са били 31 човека. Преди конкурса в Смолян е имало други два конкурса в Карлово, Казанлък и Стара Загора, за които документи са подали 37 човека от Смолян. Почти 40% от кандидатите са отпаднали на медицинските прегледи, не малка част пък не са издържали психотеста. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини