От х:

Днес в x:

Кадиев сезира прокуратурата за тютюневите складове в Пловдив

Партия Нормална държава е сезирала прокуратурата за изгорелите тютюневи складове в Пловдив. Ръководената от Георги Кадиев формация иска да бъде назначена проверка на кмета Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров, които според партията не са предприели нужните действия за опазването им.

"Считаме, че отговорните държавни служители не са предприели необходимите действия в изпълнение на вменените им по закон правомощия, не са действали съгласно определения по чл. 57, ал. 3 и 4 от ЗКН режим за опазването на гореспоменатите недвижими културни ценности и с бездействието си са увредили част от българската историческа идентичност, накърнили са обществения интерес и са нарушили автентичния облик на града, определен за столица на културата 2019", се казва в прессъобщение на партията . 

"ПП Нормална държава ще се бори лицата, виновни за повреждане и/или унищожаване на историческо наследство, било то с действия или бездействие в кръга на своите правомощия, да понесат своята наказателна отговорност, тъй като липсата на закрила на културните ценности препятства съхраняването на историческата памет на българския народ и следва да бъде криминализирана", допълват от партията. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини