От х:

Днес в x:

Обществена чешма с газирана вода бликна в Михалково, депутат призова държавата да подкрепи Община Девин

    Първата по рода си обществена чешма с газирана вода бе осветена и официално открита в девинското село Михалково. Чешмата, с уникалната в цяла Европа родопска минерална вода, бе специално изградена по случай 60-годишната от стартирането на завода за газирана вода, а откриването й съвпадна с традиционния празник на селото.

    Сред официалните гости на събитието бе депутатът от БСП Дора Янкова, която приветства стотиците жители и гости на празника. В обръщението си Янкова подчерта, че Михалково е  съчетание от уникално природно богатство и уникално трудолюбиви, честни и предприемчиви хора. „Вече 60 години газираната вода Михалково е марката на Родопите в цялата страна. Тя допринася не само за икономическото развитие на селото и общината, но и региона. Бутилката присъства на всяка трапеза, а освен за утоляване на жаждата я пием и като природен лек“, заяви Янкова и благодари на участниците в кооперацията, балгодарение на чиято работа марката се е наложила на пазара, както и на председателя на бутилиращата кооперация Димитър Дългъчев, за  направените инвестиции и модерния мениджмънт на предприятието.

    Янкова се ангажира пред жителите на селото да търси повече възможности за подкрепа и развитие на селото. „Споделям мнението на ръководството на завода, че държавата и община Девин са длъжници на Михалково. Трябва по-активна политика за модернизиране и подобряване на инфраструктурата, която има нужда от обновяване. 

    Според нея община Девин има проектна готовност, но трябва и подкрепа от държавата. „Помогна се на доста общини да търсят минерална вода, а тук където, тя е наложена марка, не срещаме подобаващо разбиране“ , коментира народния представител от БСП. 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини