От х:

Днес в x:

Опел GT №1 на ретропарада в Баните, екскметът на Хасково поощрен за дебют

    Тончо Желязков с автомобил спортен Opel GT спечели Голямата награда на кмета на Националния курорт Минерални бани Мюмюн Искендер от Ретропарад 2016. Купата бе връчена на Желязков лично от кмета на празненство в ресторант "България", където бяха настанени участниците в ретропарада.

    "Радвам се, да Ви приветствам. Надявам се да продължите да бъдете едни посланици за каузата на Минерални бани и за превръщането му в един от най-добрите курорти в България. Преди 5 години заварихме разруха и 150 места леглова база. Сега Минерални Бани е обновен и имаме над 850 места за преспиване. Амбицията ни е достигнем капацитет от няколко хиляди туристи в Минерални бани. Ретропарадът се превръща в традиция. Очаквахме 35 участници, дойдоха 42. Надявам се да посрещнем още повече гости до година в Националния курорт Минерални бани", обърна се към участниците в ретропарада кметът Мюмюн Искендер.

    Кметът получи подарък картина на най-дългия мост в Турция от турски бизнесмени, които също бяха гости на Баните.

    Наградата на публиката от ретропарад 2016 получи френското бижу "Берлие" от 1928 година, която е и най-старата кола, участвала в изложението. Тя е собственост на варненския колекционер Николай Колев.

    Бившият кмет на Хасково и неговата "Тойота Евър", модел 1996 получиха една от наградите за дебютно участие в ретропарада.  Другите трима отличени дебютанти са Георги Даманов с черния мерцедес модел 230, Любо Гайдев с порше 911 и Кристиян Желев с Волво от 1974 г.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Хх
      ХХ
      11 -5
      15:57, 28 авг 2016
      Такъв мога да го понеса Г.Иванов- кротък участник в ретро- паради.:)
    • 2
      За
      Заврян зет от Книжовник
      2 -4
      23:15, 28 авг 2016
      Тая тойота какъв ретро автомобил е ? Гражданите на Хасково, Баните, Сусам и останалия вилает карат по ретро и по стари автомобили от тази излъскана джипка. Старите коли на Иванов изгоряха и сега показва направо нова. Ако вземи и я позлати тойотката , следващия път сигурно ще вземи награда от някой петролен шейх.
    Последни новини