От х:

Днес в x:

Нетрадиционна изложба за бригадирското движение гостува в Димитровград

    30 компютърни графики на художника Мирослав Моновски от няколко дни са разположени на източната колонада на бул."България" в Димитровград. Нетрадиционната изложба е под надслов „ретроПОПарт“ и е посветена на 70-годишнината на бригадирското движение в България. Урбанистичният арт проект гостува в Димитровград, като съпътстваща проява за празника на града.

    "Впечатление ни прави портрета на поета Пеньо Пенев, нарисуван в „горещо червено”. Той се появи в интернет, а ние тръгнахме по следите му, за да попаднем на неговия автор- художникът Мирослав Моновски", разказа за идеята на изложбата уредникът на Дом- музей „Пеньо Пенев“ Живка Шишкова.

    Мирослав Моновски е роден на 7 юни 1949 г. в Габрово. Дълго време работи в сферата на рекламния бизнес, като създава редица успешни концепции за български и чуждестранни компании. След като приключва активната си трудова дейност, започва да се занимава с компютърна графика. Според критиците, успява само с няколко щриха да придаде невероятна прилика в портретите и да постигне дълбочина в картините си. Мирослав Моновски е автор на няколко изложби в страната и в чужбина. Той е единственият българин, който е получил покана за престижното арт изложение, провеждащо се всяка година в Бевърли Хилс.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини