От х:

Днес в x:

35 ретро красавици в Баните, екскметът на Хасково с лимитирана Тойота

    35 ретро автомобила от различни марки и модели изпълниха паркинга пред общината в Минерални бани, където се провежда изложение на ретро коли. Проявата е в рамките на празника на минералната вода.

    Първи до входа на паркинга бяха две истински красавици – лъснат до блясък Мерцедес от времето на Райха, модел 1939-а, и Берлие, модел 1929 година. И двете бижута са от Варна и са лауреати на множество награди в различни ретро изложения. Мерцедесът е на Радул Иванов, а Берлието на известния колекционер Николай Колев. Двамата горди собственици също бяха в Баните и благосклонно приемаха поздравленията на колегите си.

    До тях бе паркиран джип Тойота от 1996 година, собственост на бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Ексградоначалникът също бе на изложението. Той обясни пред журналисти, че Тойотата е от лимитирана серия, а джиповете са от неръждаема ламарина, което ги правело много специални и предпочитани от рапърите.

    Това е рекордно участие на ретро автомобили за празниците в Минерални бани, предишни години пристигаха значително по-малко автомобили. Днес те бяха наредени в две редици. До Ситроени, Мерцедеси, Фиати, Фордове, Рено и други популярни марки имаше и няколко по-малко разпространени, като американски Шевролет от 60-те. Не липсваха и представители на социндустрията, като първите модели Жигули от началото на 60-те, както и два мотоциклета. Единият бе класическото Балканче, другият – МЗ.

    Обявяването на победителите и награждаването е тази вечер в местен хотел, където ще има и коктейл за участниците.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ив
      Иван Райчев -Гъбата
      3 -6
      08:25, 28 авг 2016
      Прокуратурата защо спи още, тикнете го този корумпиран екскмет най накрая. С цялата си наглост и богопомазаност продължава да се подиграва с народа. Към всички съдии- язък където сте учили правосъдие, доказахте че сте страхливи.
    Последни новини